Magamról

2002 óta vagyok önkormányzati képviselő. Ekkor kompenzációs listáról kerültem a testületbe. A Kulturális bizottság és az Idegenforgalmi és kereskedelmi, vállalkozói bizottság munkájában vettem részt. 2006-ban indultam a Fidesz jelöltjeként, és megnyertem a maroshegyi körzetet, - azóta is igyekszem rászolgálni a választók tartós bizalmára.

Ebben a ciklusban is ugyanazon két bizottságban tevékenykedem, mint az előző 4 évben, a Kulturális és turisztikai bizottságban elnökként, a másikban tagként.

Annak, hogy utam a közéletbe vitt, több oka is volt. Amikor betöltöttem 40. életévemet, a családom, a munkám és az addigi civil elfoglaltságaim mellett, energiával telve úgy éreztem, szívesen szolgálnék egy nagyobb közösséget, dolgoznék városom érdekében. Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a munkába, amelyet azóta is örömmel végzek. A párttagságom alaposan megfontolt döntés eredménye volt. Az, hogy ez a párt a Fidesz, nem volt kérdés számomra - anyai és apai ágon is erős indokoltsága volt ennek az elhatározásnak. Ezzel együtt a világról első sorban nem politikai értelemben gondolkodom. A morális vezérfonal legfontosabb számomra. Szeretem azzal a jól eső érzéssel befejezni a napot, hogy el tudok számolni az elvégzett feladataimmal.  Mint ahogy a közlekedésben is a nagyobb, erősebb járművel közlekedő kell, hogy óvja a „kisebbet”, egyszerű, mégis örök alapértékeket követek gyermekeim nevelésében, a civil és közéleti munkámban.

Férjemmel kereskedelmi kisvállalkozókként dolgozunk. Az előző kormány 8 éves „gazdaságpolitikai kalandozása” sok hasonló sorsú, önerőből boldogulni próbáló polgárhoz hasonlóan, nagyon megnehezítette kisvállalkozásunk talpon maradását.

1999 óta élek férjemmel, előző házasságában született nagy lányunkkal és két kisebb gyermekünkkel Maroshegyen. Gyerekkorom szünidejének vidéki hangulatát, városi viszonylatban csendes, zöld környezetet kerestünk, ahol a gyermekeink barátokra lelnek, ahol a szomszédok köszönnek egymásnak és megállnak beszélgetni is, ahol jó közösség van együtt. Nagyon örülünk, hogy itt megtaláltuk mindezt.

 

       

 

Brájer Éva

Székesfehérvár alpolgármestere,

Maroshegy képviselője

 

szakterülete: humán közszolgáltatások, kultúra, turizmus

6. választókerület