Ingyenes egészségnap lesz szombaton a Maroshegyen

Általános állapotfelméréssel és a legkülönfélébb szűrésekkel várják az érdeklődőket február 25-én szombaton reggel nyolc órától a Maroshegyi Egészségnapon. Az ingyenes vizsgálatokra a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban kerül sor, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Lesz többek között kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, dietetikai tanácsadás, csontsűrűség mérés és boka-kar index meghatározás is.

 

Folytatódik Székesfehérváron az egyes városrészeket érintő, ingyenes egészségnapok sorozata. Február 25-én, szombaton 8.00 és 12.30 óra között Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban várják az érdeklődőket általános állapotfelméréssel és a legkülönfélébb szűrésekkel. Lesz többek között kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, dietetikai tanácsadás, csontsűrűség mérés és boka-kar index meghatározás.

"Székesfehérvár egészségügyi ellátásában nagy átalakulások történtek évekkel ezelőtt az azt megelőző évtizedekhez képest, köszönhetően a Humán Szolgáltató Intézet és Östör Annamária munkájának. A város elkötelezett a változtatás terén, és bebizonyosodott, hogy erre megvan a lehetőség és az igény is. Ennek egyik hozadéka, hogy ma már folyamatosan működnek a szűrőprogramok Fehérváron nemcsak egy központi helyen, hanem városrészi jelleggel, ami nagyon hasznos." - hangsúlyozta Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője. Mint fogalmazott, Maroshegy a Balatoni úti felüljáróval kapcsolódik a nagyvároshoz, csaknem olyan, mint egy félsziget, a lakosságszámot tekintve az egyik legnagyobb városrésze Székesfehérvárnak. Az itt élő idősek és családok szívesen veszik, hogy náluk is megvalósul a szűrőnap.
"A Maroshegyi Egészségnappal indulnak a város Egészségfejlesztési Tervéhez kapcsolódó idei intézkedések. Mindez jól illeszkedik a Kégl György Városi Egészségügyi Programhoz." - fogalmazott Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Hozzátette: a Humán Szolgáltató Intézet az elmúlt években számos műszert vásárolt, melyeket használnak is a szűrőnapokon. Így saját eszközzel végezhetik többek között a csontsűrűség-mérést és a boka-kar index meghatározást. A HSZI szakemberei működnek közre az általános állapotfelmérésben, a kardiológiai és bőrgyógyászati vizsgálatot, illetve a dietetikai tanácsadást pedig a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosai és szakdolgozói végzik, köszönhetően a jó együttműködésnek. A Maroshegyi Szűrőnap vizsgálatai ingyenesek, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Szeretettel várják az érdeklődőket minél nagyobb számban, minden korosztályból!
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Brájer Éva

Székesfehérvár alpolgármestere,

Maroshegy képviselője

 

szakterülete: humán közszolgáltatások, kultúra, turizmus

6. választókerület