Fehérvár az Utazás Kiállításon - inspirációk és virtuális tartalmak a vendégeknek

Az idén is képviselteti magát Székesfehérvár az év legfontosabb turisztikai seregszemléjén, az Utazás Kiállításon. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban március 2-a és március 5-e között rendezik meg az eseményt, amelyen Székesfehérvár idén is látványos standon mutatja be turisztikai kínálatát az Y generációt megszólító, virtuális valóság tartalmakkal. A 2016-os évet várakozáson felül, a vendégéjszakák számának mintegy 11%-os növekedésével zárta Székesfehérvár.


A tavalyi Utazás Kiállításon a fehérvári stand egyik érdekessége volt, hogy a látogatók saját fotójukkal készült Gorsium plakátot kaptak ajándékba.

Az idei Utazás Kiállításon "Inspirációk" főcímmel várja vendégeit a fehérvári stand, ezzel is szeretnék közvetíteni, hogy Székesfehérváron olyan kulturális élmények és látnivalók várnak a látogatókra, amelyek feltöltik, inspirálják őket. Míg tavaly az akkor nyitó Gorsiumra irányították a figyelmet, idén ismét visszatérnek a királyi óriásbábok, hogy elkápráztassák a közönséget. Ezúttal Facebook játék résztvevői is lesznek, a velük készülő szelfik feltöltői között Koronázási programcsomagot sorsol ki a Székesfehérvári Turisztikai Kft., a fehérvári stand gazdája.
Az idei Utazás Kiállítás szervezői az Y generációra fókuszálnak, kedvezményes fesztivál bérletekkel és nyereményekkel igyekeznek őket minél nagyobb számban bevonzani a kiállításra. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a fehérvári stand is igyekszik a fiatalok kedvében járni, hiszen virtuális tartalmakkal is készülnek a Hungexpo A pavilonjában a 211G standon. Szegő Krisztina kiemelte, hogy évről évre növekszik a vendégéjszakák száma Fehérváron, tavaly az országos átlagot jelentő 6-7%-ot is jelentősen meghaladta a fehérvári növekedés. A 2016-os évet várakozáson felül, mintegy 11%-os növekedéssel zárta Székesfehérvár.
Brájer Éva alpolgármester az Utazás Kiállítás kapcsán kiemelte, az üzleti turizmus mellett ma már kijelenthetjük, érdemes kulturális turizmusban is gondolkodni. "Az elmúlt évek is azt bizonyítják, nem szükséges nagyszámú statisztikai célokat kitűzni magunk elé, csak tenni kell jól a dolgunkat, legyen az nagyrendezvény, jó színház, izgalmas koncert, nívós Szent István Király Múzeum, meghozza az eredményeket. Ezt bizonyítja a nemrég napvilágot látott turisztikai országos statisztikai szám is, amely megmutatta, hogy Székesfehérváron a turizmus az elmúlt években folyamatosan fejlődik." - fogalmazott Székesfehérvár alpolgármestere. Hozzátette: meglátása szerint szükségesek lesznek olyan belvárost érintő fejlesztések, mint a Bartók Béla tér felújítása, vagy a környező utcák rendbe tétele, hiszen látszik, hogy a korábbi felújítások, illetve a rendezvények átstrukturálása is életet hozott a Belvárosba. "Viszont ma már nagyon sokszor azt tapasztalhatjuk, hogy kitehetnénk a „megtelt” táblát. Erre pedig az a megoldás, hogy mind széltében, mind hosszában a Belvárost fejleszteni kell, hogy aztán ezekbe az utcákba is élet költözhessen." - emelte ki Brájer Éva alpolgármester, aki öszegzésként elmondta, vannak olyan célok, melyek elérendőek, ami ambíciót ad a városnak, és nagyon sok izgalmas feladatot is. Ezek azt mutatják, hogy a város sok vendéget invitálhat, megmutatva és megosztva másokkal azt az örömöt, hogy mit jelent Székesfehérvárinak lenni.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Brájer Éva

Székesfehérvár alpolgármestere,

Maroshegy képviselője

 

szakterülete: humán közszolgáltatások, kultúra, turizmus

6. választókerület