Gálaműsorral és fotókiállítással ünnepelt a Gorsium Művészeti Iskola

Gálaműsorral ünnepelt a Gorsium Művészeti Iskola kedden a Művészetek Házában. A műsorban felléptek az intézmény tánc- és zeneművészeti tanszakos diákjai és tanárai is, míg az aulában a fotó és grafika tanszak kiállítása nyílt meg. A rendezvény bevételét a fenntartó a Nemes Nagy Ágnes Kollégium javára ajánlotta fel.

A Gorsium iskolában a könnyűzenei alapok mellett tánctanulmányokat is folytathatnak a diákok és lehetőségük nyílik a képzőművészetben is elmélyülni. Az intézmény 25 éve szervezője színvonalas előadásoknak, országos versenyeknek. Olyan események fűződnek az iskola nevéhez, mint a 100 tagú szintetizátor-zenekar koncertje, amely bekerült a Guiness rekordok könyvébe. Az iskola nevéhez fűződik Magyarországon az elektro-akusztikus hangszerek központi tantervének bevezetése is.
A gálaműsort Székesfehérvár polgármestere nyitotta meg. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a Gorsium Iskola valamennyi volt és jelenlegi oktatójának és diákjának. Mint fogalmazott, nemcsak azért illeti köszönet az iskolát, mert kiváló munka folyik az intézményben, hanem azért is, mert az itt tanuló diákok ügyesek, kreatívak, bátrak, akiknek van véleményük a világról és ezt meg is mutatják iskolai és városi rendezvényeken. Székesfehérvár polgármestere reményét fejezte ki, hogy a tehetséges fehérvári fiatalok révén a következő évtizedekben is elmondhatjuk majd, hogy Fehérvár diákváros. Kiemelte, hogy Székesfehérvár a múltban, a jelenben és a jövőben sem képzelhető el a fiatalok és a fiatalok hangoskodása nélkül, ami szintén hozzátartozik egy város mindennapjaihoz.

Köszönetet mondott a Gorsium Iskolának azért is, hogy egy másik intézményre, a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumra is gondolt, amikor a gálát megszervezte. Mint fogalmazott, a kollégium nemcsak diákoknak ad nap mint nap otthont, hanem sok városi rendezvényhez is biztosítja a kereteket.A gálán először a zenekarok műsorát láthatta a közönség, majd az iskola fenntartójának képviselője, id. Fehér József adta át a Nemes Nagy Ágnes Kollégium igazgatójának a rendezvény bevételéről szóló igazolást. A rendezvény a tánc tanszak műsorával folytatódott, többek között Tombor Tímea, Rácz Kitti és Bokor Attila koreográfiáit láthatta a közönség. A diákok műsora után a gálán vendégművészként fellépett Király Viktor is.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Cser-Palkovics András

Székesfehérvár polgármestere