Hat általános iskola fiataljai mérték össze tudásukat az Aszalvölgyi Focikupán

A Lehel utca mögötti sportpályára várták a gyerekeket, valamint az őket kísérő családtagokat szombaton délelőtt. Hat székesfehérvári általános iskola 5. osztályos válogatottjai kaptak meghívót az idei Aszalvölgyi Focikupára. A sportos családi rendezvény a kísérőknek, szülőknek, barátoknak is változatos programot kínált.

 
 

 

Az idei esztendőben a Vasvári Pál, a Zentai Úti, a Felsővárosi, a Széna Téri, a Kossuth Lajos és a Bory Jenő Általános Iskola növendékei mérték össze tudásukat kétszer 10 perces találkozókon. A hat együttest két darab hármas csoportba osztották, ahol a felek körmérkőzéseket játszottak egymás ellen. A csoportküzdelmek után a helyosztókon dőlt el a végeredmény, az első helyezett gárda elhódította a vándorserleget.

A VI. Aszalvölgyi Focikupa hivatalos megnyitóján Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. Beszédében köszönetét fejezte ki a testnevelő tanároknak, hogy ebben az esztendőben is felkészítették a gyerekeket a szombati tornára. „Nagyon fontosnak érezzük, hogy a gyerekekkel minél korábban megkedveltessük a sport és a mozgás szeretetét. Azt hiszem, az Aszalvölgyi Focikupán erre minden lehetőség adott ezen a kellemes területen. A gyermekeken kívül természetesen a családokra és az idősebbekre is gondoltunk, így mindenki tartalmasan töltheti el szabadidejét.” – mondta Deák Lajosné, aki reményét fejezte ki, hogy a következő esztendőben már az Aszalvölgyi Sportcentrumban rendezhetik meg a sportos családi programot. A fejlesztés eredményeképp futópályák, gyermekjátszótér, fitneszpark és rehabilitációs sportszerek, valamint biztonságos környezet szolgálja majd a mozogni vágyók igényét az Aszalvölgyben. A tervek szerint a Halesz ligethez hasonlóan szeretnének létrehozni egy olyan sportcentrumot az Öreghegy lábánál, a Túrózsáki utca és az Pozsonyi út közötti területen – az Aszalvölgyi vízfolyás mellett –, ahol felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érezhetik magukat.
A focin kívül rengeteg lehetőség és program közül választhattak a kilátogatók. Az Aszalvölgyi Focikupán a nyugdíjasok Horváth István, a Fejér Megyei Szabadidősport Egyesület elnökének vezetésével a nordic walking-gal ismerkedhettek meg, ezen kívül a korosztályra szabott ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat. A legifjabbak eközben társasjátékozhattak, illetve arcfestésen, kézműves foglalkozáson vehettek részt.
A rendezvényen – az elmúlt évekhez hasonlóan – számos hasznos elfoglaltságot találhattak a kísérő szülők, testvérek, valamint a környéken lakók is. A sportos életmód mellett az egészség fontosságára is felhívták a résztvevők figyelmét. Dr. Kurucsai Gábor belgyógyász, a Mentaház szakorvosa általános állapotfelmérést végzett, emellett ingyenes légzésdiagnosztikán, testtömeg-összetétel mérésen és dietetikai tanácsadáson is részt vehettek az érdeklődők.

A programon ezúttal is kiemelt szerep jutott a környezetvédelemnek; a Gaja Környezetvédő Egyesület sátránál környezeti tanácsadással, ökológiai lábnyomszámítással, a megújuló energiákról szóló bemutatóval, valamint ökojátékokkal is várták a megjelenteket. Ezen kívül a K9 Kutyakiképző Iskola bemutatója is számos érdekességet tartogatott, a kilátogatók pedig azt is megtudhatták, milyen a honvédelmi nevelés az Arany EGYMI-ben. Az Aszalvölgyi Focikupa legújabb programelemeként a Fit Fount személyi edzői mozgatták meg a résztvevőket. Kiss Heni és Ignéczi Viktor TRX-tréninget és HIT-köredzést tartott, emellett étrend-, életmód és edzés tanácsadást adtak az érdeklődőknek. A szervezők ezen kívül a megfelelő energiapótlásról is gondoskodtak: a focimeccsek után a legéhesebbeket ízletes paprikás krumplival várták.
 
KÉPGALÉRIA a VI. Aszalvölgyi Focikupáról
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Deák Lajosné

11. választókerület képviselője