Megszépült a Lehel utcai kereszt a hétvégi búcsúra

A Krisztus Király Napokra készülve ismét megszépítették a Budai út – Kisteleki utca – Lehel utca kereszteződésében található katolikus keresztet és annak környékét. A programon részt vett Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője, akinek az Egyházközség önkéntesei, valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület tagjai segítettek a terület rendbetételében.

 
 

A hétvégén tartja hagyományos búcsúját a Krisztus Király Templom és Egyházközség. Erre készülve tették rendbe szerdán a Vezér utcák körzetében élő önkéntesek a Budai út – Kisteleki utca – Lehel utca kereszteződésében található katolikus kereszt környékét. A keresztet 1894-ben Fister János és Peresztegi Nagy Éva állítatta gyermekük csodálatos gyógyulásának tiszteletére. A Zsolt utcai templom hívei örömmel vettek részt a szerdai takarításban és parkosításban, melynek köszönhetően a kereszt továbbra is méltó dísze lehet a környéknek, emelve ezáltal városunk szépségét.

Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, hogy szép hagyomány a körzetben, hogy az itt élők minden évben rendbe teszik a kereszt közelében lévő területet a Krisztus Király Templom búcsújára. A sok évvel ezelőtt restaurált emlékmű sokáig méltatlan állapotban volt, 2011-ben került sor környezetének parkosítására, virágosítására, kovácsoltvas kerítésének festésére.

A búcsú fő napja november 19-e, szombat lesz. A program 16.30 órakor szentségimádással kezdődik. Majd 17 órakor Kiss János plébános, nagyprépost, helynök atya celebrál szentmisét, aminek keretében sor kerül Berkényi Alajos alapító plébános emléktáblájának a megkoszorúzására, halálának 40. évfordulója alkalmából, valamint átadják a Krisztus Király-díjat.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Deák Lajosné

11. választókerület képviselője