Karácsonyi adományt kaptak a családok átmeneti otthonában élők

Karácsonyi adományokat kaptak a Családok Átmeneti Otthonában élő anyák és gyermekek. A Palotai úti otthonban jelenleg tizenegy nehéz sorsú gyermek él édesanyjával, vannak köztük csecsemők és serdülő korúak is. Az adományokat - tartós élelmiszereket, játékokat és ruhaneműket - fehérvári vállalkozóknak és magánszemélyeknek köszönhetően vehették át a családok.

 
 

Az összegyűjtött adományoknak köszönhetően szebb karácsonya lesz a Családok Átmeneti Otthonában élő nehéz sorsú anyáknak és gyermekeiknek. Deák Lajosné önkormányzati képviselő, aki öt éve rendszeresen szervez gyűjtést az Anyaotthon számára elmondta, hogy sok fehérvári vállalkozó adományozott idén is az anyaotthon számára, valamint a Kossuth Lajos Általános iskola és a SZETA is segített a gyűjtésben. Kiemelte, hogy olyan családok laknak az intézményben, akiknek sajnos menekülnie kell. A karácsonyukat adományokkal próbálják szebbé varázsolni, többek között tartós élelmiszert, játékokat, ruhaneműket gyűjtöttek össze számukra. Az eseményen jelen volt Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselő is, aki részt vesz a SZETA támogatásában.

"Jelenleg 11 gyermek van az intézményben édesanyjával a csecsemőtől a 15 éves kamasz gyermekig. A törvény szerint egy évig tartózkodhatnak itt, amit indokolt esetben fél évvel meg lehet hosszabbítani: ennyi idő áll rendelkezésükre, hogy megnyugtató módon rendezni tudják a sorsukat." - mondta el Erdélyi Zsuzsanna, az intézmény vezetője, aki köszönetét fejezte ki az Anyaotthon lakói nevében.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Deák Lajosné

11. választókerület képviselője