HISZEK Benned Sport Program - közel négy és félmilliós támogatás Fehérvárnak

Az év minden időszakában változatos sportolási lehetőségeket kínál Székesfehérvár a mozogni vágyóknak – a széles kínálatból kiemelkedik a Nyitott Tornatermek programsorozat, amely a hét minden napján tartalmas időtöltést biztosít. Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága 4,426 millió forintos támogatásban részesítette Székesfehérvárt a „HISZEK Benned” Sport Program keretében.

 
 

Székesfehérvár Önkormányzata mindig is elkötelezett volt a szabadidősport, a tömegsport népszerűsítésében és a lakosság részére a megfelelő feltételek megteremtésében. A további sporttémájú fejlesztésekhez és tervek megvalósításához újabb anyagi segítséget kapott a város. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága az ősszel hirdette meg a „HISZEK Benned” Sport Programot önkormányzatok és utánpótlás-nevelő sportegyesületek számára. A központi költségvetésből a Megyei Jogú Városok számára biztosított támogatás nagy segítséget nyújt a szabadidősport jellegű, az önkormányzat által vagy szervezésében kiírt versenyek, versenysorozatok, iskolai sportesemények rendezéséhez. Ehhez jelent most újabb anyagi segítséget az elnyert támogatás, melyről hétfő délután tartottak sajtótájékoztatót.

„Az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság pályázata célzottan az amatőr és a tömegsportot érintette. Székesfehérváron minden lehetőség adott volt a feltételeket illetően, így sikeresen tudtunk pályázni a Nyitott Tornatermekkel, valamint az egészségmegőrző programokkal. Székesfehérvár Önkormányzata nagy örömmel fogadta a hírt, mely szerint az Államtitkárság a „HISZEK Benned” Sport Program keretében 4,426 millió forintot ítélt meg a város számára. A Nyitott Tornatermekre fordíthattuk a támogatás legnagyobb részét, amely nagy segítséget jelentett. Az Önkormányzat e nélkül is képes biztosítani a változatos mozgásformákat kínáló foglalkozásokat minden városrészben, de a három millió forintos támogatással levették a vállunkról a terhet. Ezen kívül olyan egészségmegőrző programokra költhettünk, melyeket a Nyitott Tornatermek program keretein belül kellett lebonyolítani. További 1 millió forintot pedig eszközfejlesztésre fordíthattunk, így nagyon sok labdát, szőnyeget és egyéb kiegészítőt vásárolhattunk. Ebből az összegből azoknak a civil szervezeteknek is jutott, amelyek kifejezetten egészségmegőrző testmozgás fenntartásával foglalkoznak.” – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, aki azt is hozzátette, hogy a pályázat emellett 426 ezer forinttal támogatta az Adventi Jótékonysági Futás elnevezésű rendezvényt is.

A Nyitott Tornatermek programnak köszönhetően egyre többen kaptak kedvet a rendszeres testmozgáshoz az elmúlt években. Az ingyenes program 2004-ben indult útjára Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával. Az országosan is egyedülálló programsorozat több mint 4 ezer embert mozgat meg hetente. A program összeállításakor a szervezők minden korosztályra odafigyeltek, így az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki megtalálhatja a számára leghasznosabb foglalkozást. A szervezők változatos mozgásformákkal, 25 helyszínen, 19 féle sportolási lehetőséggel várják az érdeklődőket a hét minden napján. A példaértékű kezdeményezés a város Egészségfejlesztési Tervének is szerves részét képezi.

A Széna Téri Általános Iskola minden héten rendre megtelik a sportolni vágyókkal. „Az intézménynek remek adottságai vannak közlekedési szempontból, így az idősebb generáció tagjai is könnyen megközelíthetik. Örömteli, hogy nagyon sok nyugdíjas vesz részt ezeken a foglalkozásokon, hiszen így minél tovább egészségesek tudnak maradni. A Nyitott Tornatermek program kiváló lehetőséget biztosít minden korosztálynak, hogy díjmentesen élhessen sportos és aktív életet.” – tette hozzá Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Minárikné Ambrus Magdolna, a Széna Téri Általános Iskola igazgatója is kiemelten fontosnak tartja a Nyitott Tornatermek foglalkozásait. Mint mondta, ilyenkor remek alkalom nyílik arra, hogy a fiatalabbak találkozhassanak az idősebb generáció tagjaival, akik példát mutatnak számukra a mozgás fontosságáról.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Deák Lajosné

11. választókerület képviselője