Közbiztonság a Köfém lakótelepen - fórum a problémák megoldásáról

Lakossági fórumot szerveztek szerdán este a Köfém Művelődési Házban, a rendezvény legfontosabb témája a Köfém lakótelep közbiztonsága volt. A résztvevők a Kríziskezelő Központ, a polgárőrség, a rendőrség és a közterület felügyelet szakembereinek segítségével próbáltak megoldást találni a legégetőbb problémákra, a kocsmai verekedések és a hajléktalanok randalírozásának visszaszorítására.

 

 

A fórumot dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő nyitotta meg. Elmondta, hogy a rendőrségi nyilvántartásban szerepel, hogy ezen a területen milyen bűnügyek történtek, ezek alapján döntöttek úgy, hogy először a Köfém lakótelepen kezdik meg azt a fórumsorozatot, ahol kikérik a lakók véleményét a közbiztonság témájában. A képviselő elmondta, hogy a Köfém lakótelepen négy kocsma üzemel, számos esetben fordulnak elő olyan verekedések, hogy több rendőrautónak, mentőnek kell kijönnie, éjszaka pedig azok a hajléktalanok randalíroznak, akiket nem engednek be a szállóra.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 12,94 millió forintos támogatást nyert el a „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérváron a településbiztonság és az ifjúságvédelem előtérbe helyezésével” című projektre. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló pályázatot a város 681 ezer forint önerővel egészítette ki. a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség, a Kríziskezelő Központ, valamint a Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesületének képviselői közösen, egymással szorosan együttműködve próbálják javítani a közbiztonságot Székesfehérváron.

Kincses Dávid Zsolt hatósági főosztályvezető, a közbiztonság fejlesztésére létrehozott munkacsoport vezetője elmondta, a testület döntött arról, hogy melyik az a négy helyszín, ahol lakossági fórumot tartanak. „A Köfém lakótelep volt az egyik választott helyszín, főleg azért, mert itt sok olyan, közbiztonságot érintő veszélyhelyzet van, ami megoldásra vár. Ilyen például a hajléktalanok jelenléte.” – mondta el Kincses Dávid Zsolt, aki kiemelte, hogy széleskörű összefogás jött létre a közbiztonság javításáért a kríziskezelő, a polgárőrség, a rendőrség és a közterület-felügyelet aktív részvételével.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Dienesné Fluck Györgyi

Székesfehérvár tanácsnoka,

Ráchegy, a KÖFÉM lakótelep, a Búr-telep és Börgönd képviselője


 

szakterülete: szociális ügyek, nyugdíjasok helyzete

14. választókerület