Csodás képzőművészeti munkák, kiemelkedő színpadi produkciók a VAGYOK 2016-on

Mintegy negyven kiállító művét csodálhatták meg szombaton az érdeklődők a „VAGYOK 2016” elnevezésű rendezvényen. A Székesfehérvári Első Lions Club által szervezett Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális és Művészeti Találkozóján a képzőművészeti tárlat mellett egésznapos, színvonalas programokkal is várták az érdeklődőket a Köfém Művelődési Házban.

 
 

A Székesfehérvári Első Lions Club az esélyegyenlőség jegyében idén már kilencedik alkalommal rendezte meg a látássérült, sérült és hátrányos helyzetű embertársaink számára a „VAGYOK 2016” elnevezésű programot. A székesfehérvári az egyetlen olyan országos rendezvény, ahol a látássérültek megmutathatják magukat, tehetségüket és rátermettségüket.

Fehér Jánosné Nelli, az Első Lions Klub elnöke köszöntő beszédében kiemelte, hogy a szombati egésznapos rendezvénnyel kívánják felhívni a társadalom figyelmét a fogyatékkal és hátrányban élők átlagon felüli kifinomult képességeire. Hozzátette: a társadalmi összefogás jegyében megvalósuló képzőművészeti kiállításon idén több mint negyven fő mutatta munkáját a közönségnek.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok köszöntötte a megjelenteket a kiállítás megnyitóján. „Nagy boldogsággal tölti el, hogy a rendszeresen évenként megjelenők és fellépők mellett egyre nagyobb számban újabb és újabb arcok jelennek meg rendezvényünkön kísérőjükkel együtt. A kiállított tárgyakkal kapcsolatban évről évre lenyűgöz a képzőművészeti alkotások sokszínűsége, a technikák változatossága, a magas színvonal, a művekből sugárzó életöröm és a szeretet.” – mondta Dr. Dienesné Fluck Györgyi, aki köszönetét fejezte ki a Székesfehérvári Első Lions Club-nak, melynek tagjai évek fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy látássérült embertársaink valóban minőségi életet élhessenek.
A zsűri értékelése nyomán a szombati kiállítás megnyitón elhangzott, hogy valamennyi kiállított tárgy magas szakmai ismeretet, művészi érzéket és igényes kivitelezést mutat. A programon megjelentek többek között díszes szőnyegeket és kerámiákat, kisebb méretű játék babákat, valamint állatkákat és tűzzománc képeket is megcsodálhatták.
Ezt követően a Ki-Mit-Tud vetélkedőn a neves szakmai zsűri előtt mutathatták be tehetségüket a résztvevők. Látássérült és sérült embertársaink vers- és prózamondó, jelenet, humor, ének (szóló és kórus), hangszeres zene és tánc kategóriákban mérhették össze képességeiket színházi körülmények között. Az idei rendezvény sikere és jó hangulata ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy nagy szükség van a VAGYOK találkozóra.
 
KÉPGALÉRIA a VAGYOK 2016-ról
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Dienesné Fluck Györgyi

Székesfehérvár tanácsnoka,

Ráchegy, a KÖFÉM lakótelep, a Búr-telep és Börgönd képviselője


 

szakterülete: szociális ügyek, nyugdíjasok helyzete

14. választókerület