Új parkolóhelyek a kórház környékén - áthelyezték és felújították a játszóteret is a Madách utcában

A kórház környéki parkolók zsúfoltságán enyhít a Madách utcában kialakított parkoló, melynek csütörtökön reggel volt a műszaki átadása. Két éve sikerült megnyitni a korábbi orvosi parkolót, idén pedig parkolóhelyeket alakítottak ki a rendelőintézet melletti területen, a Madách utcai park szélén, ami javít a kórház környéki parkolási gondokon.

 

 

 

A Madách téren mintegy 1400 négyzetméteren 65 új murvás parkolóhelyet alakítottak ki és megoldották a vízelveeztést is, közel hárommillió forintos önkormányzati forrásból. További 2.8 forintból pedig a játszóteret újították fel és helyezték át.

Az utcában is többeknek tetszik, hogy rendezettebb parkolási körülmények lettek, de vannak persze, akik nem nézték jó szemmel, hogy parkolót alakítottak ki a liget szélén. Igaz, hogy a padka mellett, ahol eddig is parkoltak autók másfél métert elvettek a parkból, de pont azért lett murvás burkolata a parkolónak, hogy ha megvalósul az új két szintes kórház parkoló, akkor újra a park részévé válik - mondta a terület önkormányzati képviselője Dienesné Fluck Györgyi. A beruházással együtt a liget játszóterét is a park árnyas fái alá helyezték át és a gyerekek biztonsága miatt be is kerítették.

A parkoló kialakítása és a játszótér áthelyezése önkormányzati forrásból valósult meg. A beruházás érintette a Neumann János utcát is, ahol eddig a sárban parkoltak az autók, azonban ott is murvás burkolatot alakítottak ki, amivel sokkal rendezettebb lett a környék.
A park másik oldalán már nagyon rossz állapotban volt a játszótér, amit felújítottak és áthelyeztek illetve kerítést is építettek köré a gyerekek biztonságának érdekében.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Dienesné Fluck Györgyi

Székesfehérvár tanácsnoka,

Ráchegy, a KÖFÉM lakótelep, a Búr-telep és Börgönd képviselője


 

szakterülete: szociális ügyek, nyugdíjasok helyzete

14. választókerület