25 éves az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület

Fennállásának negyedszázados évfordulóját ünnepli az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület, amely jelenleg 21 klub irányítását látja ela városban. A jubileum alkalmából november 5-én szombaton nagyszabású ünnepséget szerveznek a Városháza dísztermében, ahol Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke emlékezik vissza az elmúlt évekre és a Vörösmarty Színház művészei adnak műsort.


1991. november 27-én alakult meg az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület dr. Ketskés László kezdeményezésére. Az egyesület megalakítása a 90-es évek elejének problémáira adott választ, amikor gyakorlatilag megszűntek a közösségi tevékenységek és azok a korábbi lehetőségek, amelyek elősegítették az emberi kapcsolatokat az idősebb korosztály számára. Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke felidézte, hogy az elmúlt 25 évben a Lövölde úti szolgáltatóház számos tanácsadásnak és a város minden nyugdíjasa számára kedvezményes szolgáltatások sokaságának adott helyet. Az ARNYE égisze alatt megalakuló klubokban színes tevékenységek, baráti beszélgetések, vetélkedők, kézműves foglalkozások, családi melegséget pótló karácsonyi, húsvéti ünnepségek zajlottak. Az egyesület aktív résztvevője a városi eseményeknek is, részt vesznek a Nyitott tornatermek akcióban és az ott folyó sportversenyeken, jelen vannak a lecsófesztiválon, nyugdíjas Ki-Mit-Tud-okon, kegyeleti megemlékezéseken.
Az egyesület születésnapját november 5-én 10 órai kezdettel ünneplik a Városházán, ahol Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke emlékezik vissza az elmúlt évekre és a Vörösmarty Színház művészei adnak műsort. A jubileum alkalmából Cser-Palkovics András polgármester mond köszöntőt, az ünnepség végén pedig Mészáros Attila pohárköszöntője hangzik el.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális és egészségügyi tanácsnok elmondta, hogy az egyesület tagjai könyvekről beszélgetnek, verset tanulnak, szellemileg és testileg is karban tartják magukat. A tanácsnok tapasztalatai szerint azok az idős emberek, akik részt vesznek a közösségi életben, teljesen más életminőséget élnek, mint akik bezárkóznak a négy fal közé. dr. Dienesné Fluck Györgyi megköszönte az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület vezetőségének munkáját, akik hatalmas energiával végzik feladatokat és tevékenységükkel sok örömet szereznek kortársaiknak.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Dienesné Fluck Györgyi

Székesfehérvár tanácsnoka,

Ráchegy, a KÖFÉM lakótelep, a Búr-telep és Börgönd képviselője


 

szakterülete: szociális ügyek, nyugdíjasok helyzete

14. választókerület