Elkészült a Videoton Oktatási Központ épületenergetikai felújítása

A Videoton Oktatási Központ épületenergetikai felújítás magába foglalta az épületek külső hőszigetelését, a tető hő és vízszigetelését, a külső nyílászárók teljes cseréjét és a fűtésrendszer korszerűsítését, melybe beletartozott a hő központ átalakítása is. A beruházás határidőre elkészült, melyről Badacsonyi Gyula és Sábián János a VT Üzletközpont igazgatói és Égi Tamás alpolgármester számolt be pénteken délelőtt. Az elnyert támogatással a Kft. hatékonyabban biztosíthatja Székesfehérvár és környéke számára kulturális, sport, oktatási célú rendezvények helyszínét, illetve végezheti bérbeadási tevékenységét.

Az Új Széchenyi Terv pályázat keretében Európai Uniós támogatással 137,67 millió forintot nyert a VT Üzletközpont Kft., melyet saját forrásból további 62,68 millió forinttal kiegészítve felújította a székesfehérvári VOK (Videoton Oktatási Központ) épületét. „Az előzetes műszaki számítások alapján a fejlesztésnek köszönhetően ettől az idénytől kezdve kb. 30%-os fűtési energia megtakarítás várható, mely jelentős, kb. 185 tonna/év széndioxid kibocsátás, és ezzel az üvegházhatás csökkentését fogja eredményezni” – hangsúlyozta a VT Üzletközpont Kft. egyik ügyvezető igazgatója Badacsonyi Gyula.

Égi Tamás alpolgármester a város nevében megköszönte a beruházást. Mint mondta a VOK egy a közösség számára fontos épület, ami nagy segítséget nyújt a város sportéletében. Kiemelte, hogy a Vodafone Sportcsarnok jövő év első felében kezdődő felújítása alatt az Alba Fehérvár is valószínűleg a VOK-ban edz és játsza a meccseket. Az épület sportcsarnok része jelenleg több mint 1300 fő befogadására alkalmas.

A létesítményben a sportolási lehetőségeken felül különböző nagyságú iroda helyiségek bérbeadására, üzleti tevékenység folytatására van lehetőség. „A VOK számos alkalommal adott és ad helyet különböző rendezvényeknek, kiállításoknak, sporteseményeknek, konferenciáknak és tanfolyamoknak. Bízunk abban, hogy az épület bérelhető helyiségeinek jelenlegi fejlesztésével, a szolgáltatási színvonal javításával, a változó igények rugalmas kezelésével Székesfehérvár és környéke életének, eseményeinek aktív részese maradhat, valamint a bérleti piacon is jobb potenciállal fog rendelkezni a létesítmény”. – mondta el a VT Üzletközpont Kft. másik ügyvezető igazgatója Sábián János.
 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Égi Tamás

Székesfehérvár alpolgármestere, Városközpont, Belváros képviselője

 

szakterület: költségvetés, gazdasági ügyek

1. választókerület