Az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága tartott kihelyezett ülést Székesfehérváron

Székesfehérváron tartott kihelyezett ülést a Magyar Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága. A bizottsági ülés a Városháza nagytanácstermében zajlott, ahol Égi Tamás alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Székesfehérvár Önkormányzatának képviseletében megköszönte a lehetőséget, amellyel a város, mint a magyar gazdasági élet és ipar egyik fontos központja, bemutatkozási lehetőséget kap.

 

 

Tóthné dr. Szeiler Judit, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ szakmai igazgató-helyettese a térség munkaerő-piaci helyzetéről tartott előadást. Ezt követően három törvényjavaslat megvitatása szerepelt a napirenden. A Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagjai a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény, valamint a szociális szövetkezetekkel összefüggésben egyes törvények, továbbá a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatokról tárgyaltak.

A Magyar Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának székesfehérvári napja gyárlátogatással zárult. A Foxconn fehérvári üzemét keresték fel a tagok.
 

Forrás: www.okkfehervar.hu

 

       

 

Égi Tamás

Székesfehérvár alpolgármestere, Városközpont, Belváros képviselője

 

szakterület: költségvetés, gazdasági ügyek

1. választókerület