Megújult a Petőfi és a Székely utca valamint a Balatoni út a Saára Gyula program keretében

A Petőfi utca, a Székely utca és a Balatoni út műszaki átadásával folytatódott a Saára Gyula-program I. ütemében megújuló szakaszok forgalomba helyezése. A Petőfi utca felújítása a nagy forgalom miatt két részletben zajlott – számolt be Égi Tamás önkormányzati képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A következő hónapokban megújul a Falköz, jövőre pedig a Várkörút is.


Újra birtokba vehetik az autósok a Petőfi utcát a Belvárosban. A Saára Gyula-program keretében közel egy év alatt készültek el teljes egészében a felújítással. Az idei évben a Kossuth utca és a Várkörút közötti útszakaszt újították fel mintegy hétmillió forint értékben.

Székesfehérvár alpolgármestere hozzátette, hogy az útfelúításokra a város takarékos gazdálkodásának és az adósságátvállalásból fakadó megtakarításoknak köszönhetően kerül sor. ”Nagyon fontos, hogy a Fő utca felújítása mellett nagy erőkkel dolgozunk a teljes városi úthálózat megújításán.” - tette hozzá.
A Petőfi utcában az elmúlt egy évben a meglévő, sérült szegélyelemeket bontották le és építették újra. A Papi Otthon melletti kőburkolat javításán túl a korábbi zúzottköves, parkolóként funkcionáló terület a már meglévővel egyező kőburkolatot kapott. Az úttesten a kopóréteg cseréjét a régi burkolat lemarásával, majd két réteg aszfalt (6, illetve 5 cm vastag) beépítésével végezték el. A munka során a víznyelőrácsok és a közműfedlapok cseréje is megtörtént az utca teljes hosszán.
Égi Tamás önkormányzati képviselő a Belvárosban várható további munkákról szólva elmondta: „A további tervek szerint nemsokára elkezdődik a Gyümölcs utca kivitelezése, és jövőre a Várkörút felújításával folytatódnak a munkálatok. A következő hónapokban - magánpénz bevonásával is – megújul a Falköz, és végre az E.ON-nal történt megegyezés alapján elkerül középről a trafóház. A munkálatok a következő években is folytatódnak a Távírda, Kossuth utca felújításával. Reményeink szerint pár éven belül az összes útszakasz felújításra kerül.”- tette hozzá Égi Tamás.

 

Budai út (Kadocsa utca - Seregélyesi út(HALESZ) július - augusztus
Gyümölcs utca szeptember-október
Erzsébet út (Szt. György Kórház - Zrínyi utca, páratlan oldal) augusztus- szeptember
Móri út (Gerle utcánál, páros oldal) július - augusztus
Havranek u. (Havranek u. 89. – Laktanya kerítés) július - augusztus
   
Széchenyi út (Vörösmarty tér - vasúti aluljáró) szeptember-október
Nagyváradi utca augusztus
Raktár utca (vasúti átjáró - Puskás Tivadar u.) szeptember
Puskás Tivadar utca szeptember
Gellért újsor felújítása (a Bőrgyár és a Jankovich utca
között)
augusztus
Kőrösmezei utca szeptember-október
Rózsahegyi utca szeptember-október
Tordai utca (burkolt szakasz) augusztus
 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Égi Tamás

Székesfehérvár alpolgármestere, Városközpont, Belváros képviselője

 

szakterület: költségvetés, gazdasági ügyek

1. választókerület