Új globális szolgáltató központ az Alcoa-nál - száz új munkahelyet teremtenek

Ünnepélyes keretek között adák át kedden az Alcoa új székesfehévári globális szolgáltató központjának iroda épületét. A beruházás 350 millió forintos költséggel készült el és mintegy száz új munkahely jön létre. Az Alcoa jelenleg 2200 főt foglalkoztat magyarországi vállalatainál.

 

 

Magyarországon már 90 szolgáltató központ működik, amelyek összességében 40 ezer embernek adnak munkát.


Az Alcoa 2015 szeptemberében jelentette be, hogy két különálló - Alcoa és Arconic - piacvezető vállalattá akar szétválni. A jövőben az Alcoa két elkülönült szolgáltató központot fog működtetni Székesfehérváron. Egy 440 fős létszámú szervezet az Arconic, míg a másik, 150 fős szervezet az Alcoa üzleti tevékenységét fogja támogatni kiemelkedően versenyképes, központosított pénzügyi és adminisztratív szolgáltatásokkal.

"Az Alcoa magyarországi szolgáltató központjának további konszolidációja hozzájárul ahhoz, hogy még inkább egyesítsük folyamatainkat és tovább növeljük szolgáltatásaink hatékonyságát, mellyel világszerte működő üzleti tevékenységünket támogatjuk" - mondta el Graeme Bottger általános alelnök. "Miközben folyamatosan magas hozzáadott értékű folyamatokat viszünk be a globális szolgáltató központunk feladatai közé, meg vagyunk győződve arról, hogy Magyarországon dolgozó munkatársaink fenn tudják tartani világszínvonalú szolgáltatási sztenderdjeiket mindkét jövőbeni vállalatunk, az Alcoa és az Arconic számára." - tette hozzá Graeme Bottger.

"A mai napon újabb bizonyítékát látjuk annak, hogy az Alcoa bízik Magyarországban, hiszen az Alcoa globális átszervezéséből fakadóan létrejött egy új szolgáltató központ, amelynek nyomán száz új munkahelyet hoz létre a cég. Megtiszteltetés, hogy ezt a 350 millió forintos beruházást végül itt, Székesfehérváron valósították meg. Megtiszteltetés az is, hogy ebben a globális szolgáltató központban már az olyan összetett feladatokat, mint a pénzügyi, beszerzési, humán erőforrás és informatikai szolgáltatásokat is magyar szakemberek fogják végezni." - mondta el az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Magyarországot tegye Közép-Európa termelési központjává. "2015-2016-ban pedig egy újabb lépcsőfokhoz érkeztünk, mikor azt a célt tűzzük ki magunk elé, hogy a gazdasági növekedésünkhöz a kutatásfejlesztés és a magas hozzáadott értékű termelési fajták is nagyobb mértékben járuljanak hozzá. Ezért is örömteli, hogy Magyarországon már 90 szolgáltató központ működik, amelyek összességében 40 ezer embernek adnak munkát." - tette hozzá Szijjártó Péter.
 
KÉPGALÉRIA
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Égi Tamás

Székesfehérvár alpolgármestere, Városközpont, Belváros képviselője

 

szakterület: költségvetés, gazdasági ügyek

1. választókerület