Helyit eszem, helyinél veszem - termelői mustra és vásár a Jancsárkertben

A helyi egészséges élelmiszerek fogyasztását népszerűsítette a II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustra és Vásár. A Jancsárkertben, a hagyományos élelmiszerek mellett kiváló minőségű bio-, glutén és laktózmentes termékek is megtalálhatóak voltak a mostani szombaton is, ráadásul az idényzöldségek- és gyümölcsök rendkívül széles tárházából válogathattunk.

 
 

A magyar, helyben előállított vagy megtermelt, egészséges élelmiszerek fogyasztásának további fellendítése is a célja volt a II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustrának. Pénteken szakmai programok voltak, ahol neves előadók prezentálásában az őstermelők, kistermelők, a termelői piacok résztvevői számára tájékoztatókat, konzultációkat szerveztek pályázati, élelmiszer-biztonsági és értékesítési kérdésekről. Szombaton délelőtt pedig Fejér megyei termelők és kézművesek sokasága árusította termékeit a Jancsárkert piacon.

A terelői vásár forgatagát Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője, L. Simon László országgyűlési képviselő és Égi Tamás Fehérvár alpolgármestere köszöntötte a színpadon, majd közösen adták át a legötletesebb, a legszebb és a kedvenc standok idei díjait.

A Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület már a kettőszázadik szombati piac felé tart. A második mustrán nyüzsgő vásári programot színpadi műsorral egészítették ki és nagyon hangulatos volt hallgatni a helyi termények vásári forgatagában Tolcsvay Bélát, aki Pázmándon maga is kertészkedik.

 
KÉPGALÉRIA a II. Fejér Megyei Helyi Termék Mustráról
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Égi Tamás

Székesfehérvár alpolgármestere, Városközpont, Belváros képviselője

 

szakterület: költségvetés, gazdasági ügyek

1. választókerület