Az öröm jegyében zajlott a Vízivárosi Advent harmadik hétvégéje

Szombaton délután folytatódott a Vízivárosi Advent programsorozata, amely egyedülálló kezdeményezésként, négy testvérkörzet összefogásával valósult meg Székesfehérváron. Délután a Vízvárosi Általános Iskola aulájába várták a családokat, ahol a harmadik adventi gyertyát is meggyújtották, a gyerekek pedig megnézhették A Hóember ajándéka című bábelőadást.

 

 

Ezen a hétvégén is a Vízivárosi Általános Iskola aulájában folytatódott szombaton délután az ötödik Vízivárosi Advent. Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is több városrész összefogásával valósul meg a karácsonyi készülődés. A szombati esemény megnyitóján először Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője köszöntötte a családokat. "Ha az ember lelkileg feltöltődve érkezik a fenyőfa mellé, a szent ünnep közelébe, akkor az ember teljessé válik és megérti, hogy mitől kerek az élet." - fogalmazott Földi zoltán, aki azt kívánta a családoknak a következő másfél hétben, hogy megtalálják ezt a feltöltődést a család körében.

A harmadik szombaton a köszöntők és a közös gyertyagyújtás után Tornyai Gábor plébános tolmácsolta ünnepi gondolatait, aki azt kívánta, hogy mindenki csodálkozzon rá a saját életében azokra az örömforrásokra, amik jelen vannak az életében és merítsen erőt ezekből a küzdelmes időkre.

A köszöntőket követően Nyáry Bernadett bábszínháza szórakoztatta a legkisebbeket. A Hóember ajándéka című bábelőadás sok közös játékot kínált az óvodásoknak és kisiskolásoknak, Vivaldi muzsikával. A történet szerint az erdei kisállatok lázasan készülődnek a karácsonyi ünnepségre. Pitének, az őzikének sehogyan sem megy a fejébe a vers. Ebben segítenek neki a gyerekek, akik azt is megtanulhatják, hogy a legszebb ajándék együtt lenni.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Földi Zoltán

Felsőváros képviselője,

a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke

 

szakterület: oktatás

10. választókerület