Utak, járdák, játszóterek újulnak meg idén a Vízivárosban

A Viziváros területén megvalósuló út és járdafelújításokról számolt be Dr. Horváth Miklósné. A 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője bejárásra várta a körzetben élőket, hogy tájékoztatást adjon a Saára Gyula program keretében megvalósuló fejlesztésekről. Utakat, járdákat, parkolót, gyalogátkelőhelyet és játszótereket újítanak fel, illetve sportpályák állapotát állítják helyre a Vízivárosi Általános Iskola területén.

 

 

 

A területbejárás alkalmával Dr. Horváth Miklósné elmondta, hogy a kormány adósságkonszolidációja megteremtette a lehetőséget arra, hogy a fejlesztésekre koncentrálhassa a város a forrásait. A 3-as számú választókerület önkormányzati képviselője elmondta, a Saára Gyula-program keretében a Mikes Kelemen utcában cserélik a burkolatot. Az április 23-a és május 9-e között zajló, 12 millió forint összértékű munka az egyik legjelentősebb útfelújítás lesz idén a Vízivárosban. Gondoskodnak a gyalogosok biztonságáról és kényelméről is. Helyreállítják a járdát a Mikes Kelemen utcában, a Sarló utcában, a Királysoron a Sarló utca és a Géza utcai buszmegálló között, a Gáz utca 18. előtt és a Gáz utcában az E.ON mellett a lakótelepi gyalogátkelőhelyig. A Királysor - Géza utca kereszteződésben középszigetes gyalogos átkelőhely épül, a Királysor 29-33. mögött pedig a parkoló aszfaltburkolata újul meg.

Térkövezik a Vízivárosi Általános Iskola és az élelmiszer áruház közötti teret is. A Saára Gyula-program keretében zajló vízivárosi beruházások összértéke több tízmillió forint. Dr. Horváth Miklósné kiemelte, hogy a képviselői keret terhére, mintegy 4 millió forintból valósítanak meg fejlesztéseket. A 2012 októberében átadott, Budai út 90. szám alatti játszótérre új játékok kerülnek, és teljesen felújítják a Sarló utca 23. szám alatti játszóteret. Megvalósul egy nagyon régóta várt beruházás is, rendbe teszik a focipályát és kosárlabdapályát a Vízivárosi Általános Iskola területén. A képviselői keretből finanszírozott felújítások értéke meghaladja a négymillió forintot. A képviselő reméli, hogy a megvalósuló beruházások örömet, minőségi változást hoznak a Vízivárosiak mindennapi életébe.
 

KÉPGALÉRIA
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Horváth Miklósné

Viziváros képviselője,

a Gazdasági Szakbizottság elnöke,

frakcióvezető

 

szakterület: gazdasági ügyek

3. választókerület