Megnyílt a Munka Világa kiállítás a Hiemer-házban

Megnyitotta kapuit ma délelőtt a Hiemer-ház Báltermében „A Munka Világa” kiállítás, melyet második alkalommal szervez meg a Lénia 2 Kft és a Hiemer Rendezvényközpont. A pénteken és szombaton 10 és 17 óra között nyitva tartó programon álláskeresőknek és aktív, de továbblépésre, fejlődésre kész munkavállalóknak is számos lehetőséget kínálnak a kiállító világcégek, rangos egyetemek, jól működő munkaerő-kölcsönzők és képzésszervezők.

 

„A Munka Világa” kiállítást éppen egy éve rendezték meg először, úttörő szándékkal. A szervezők akkor úgy gondolták, hogy az elnyúló gazdasági válság miatt addig senki sem próbálkozott állásbörzével Székesfehérváron, így ők megpróbálták. A seregszemlének számos kiállítója és körülbelül ezer látogatója volt, ennek köszönhetően másodszor is megrendezik az idei évre immár jócskán megerősödött kiállítást. A Hiemer Rendezvényközpont Báltermét teljesen megtöltötik a kiállítók, akik között neves cégek – például az Audi Hungaria Motor Kft., az Alcoa-Köfém Kft., a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., a Videoton Holding Zrt. és a SAPA Profiles Kft. – szerepelnek, de képviselteti magát számos ismert oktatás- és képzésszervező egyetem, intézmény, vállalkozás és szolgáltató.

A kiállítás profilja egyértelműen letisztult, jelenleg a munkaerőpiac kínálata a leghangsúlyosabb. Sok székesfehérvári és több, országos, sőt világviszonylatban is jelentős cég van a résztvevők között, de szép számmal jöttek az innovációt, a továbbképzést és a minőségi felsőoktatást reprezentáló kiállítók is, hangsúlyozta a megnyitón Posch Ede, a Lénia 2 Kft. ügyvezetője. Reményét fejezte ki, hogy ismét sok látogatót fogadnak majd, és mind a kiállítók, mind a látogatók megtalálják a számításukat.

A megnyitón dr. Horváth Miklósné, a Közgyűlés Gazdasági Szakbizottságának elnöke képviselte a város önkormányzatát. Köszönetet mondott az ötletgazdáknak és szervezőknek, hogy felismerték a kiállítás jelentőségét. Elmondta: „Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért is van szükség Székesfehérváron egy olyan kiállításra, ahol a munkahelyet kínálók és a munkahelyet keresők egymásra találnak, amikor az országban szinte a legkisebb mértékű munkanélküliségi mutató éppen a mi térségünkben van. Ha jobban belegondolunk, pontosan ezért fontos ez a kiállítás! Merthogy vitathatatlanul az ország egyik legerősebb gazdasági központja városunk, és ennek a fejődésnek egyedül az lehet a gátja, hogy megfelelő számú és megfelelő képzettségű szakembert találjanak az itt termelő cégek. Márpedig a paletta igen színes: sok kisebb és nagyobb, hazai és nemzetközi vállalat együttes teljesítménye a fejlődés garanciája, és éppen ez a sokrétű iparszerkezet adja a nehézséget is, hiszen mindenki más képzettséggel rendelkező kollégákat keres. Mi ma ne a nehézségeket, hanem a lehetőségeket lássuk meg ebben a helyzetben!”

Dr. Horváth Miklósné rámutatott: a város közép- és hosszútávú Integrált Városfejlesztési Stratégiájában is az szerepel, hogy gazdasági erőcentrummá alakítsák Székesfehérvárt. A fejlődésnek egyik kulcskérdése, hogy a munkáltatók és a munkavállalók egymásra találjanak. „Arra figyeljünk, hogy immár hagyománnyá válik egy újszerű, az egyetemi városokban megszokott „állásbörze”. Itt lehetőségeket kereshetnek – és találhatnak – a most végző diákok, de új perspektívát adhat az itt felvonultatott kínálat azoknak is, akik már résztvevői a munka világának, de késztetést éreznek arra, hogy magukat új szakterületen, más pályán is kipróbálják.” – tette hozzá a bizottság elnöke.

A Munka Világa kiállítás szeptember 19-20-án, pénteken és szombaton 10.00 és 17.00 óra között fogadja az érdeklődőket a Hiemer-ház Báltermében. Minden érdeklődő ŐsFehérvár városkártyát és tombolaszelvényt kap ajándékba, a sorsolást holnap 16.00 órakor tartják.
 

KÉPGALÉRIA
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Horváth Miklósné

Viziváros képviselője,

a Gazdasági Szakbizottság elnöke,

frakcióvezető

 

szakterület: gazdasági ügyek

3. választókerület