Élményekkel teli pillanatokat ígér a jövő szombati Vízivárosi Kölyök Juniális

Az előző két esztendő osztatlan sikere után az idei évben is megrendezik Víziváros nyári gyermekprogramját, a Vízivárosi Kölyök Juniálist. Az esemény ezúttal is ingyenes lesz, helyszíne pedig a Budai úti OBI áruház parkolója. A jövő szombaton tartandó esemény reggel 10.00 órakor nyitja meg kapuit és egészen 17.00 óráig várja az érdeklődőket.

 
 

A Juniális kitalálásakor az volt a szervezők célja, hogy a helyszínre telepített játékokkal színes programlehetőséget tudjanak kínálni a látogatóknak. A szervezésben az is fő szempontot jelentett, hogy a gyerekek számos olyan programelemmel is találkozzanak, amivel az értékrendjüket fejleszteni tudják. A módszer bevált, így a gyerekek észre sem vették az elmúlt években, hogy gyakorlatilag játszva tanultak. Az egyik ilyen terület a fogyatékkal élők helyzetének ismertetése, a másik pedig a rendvédelmi szervek testközelbe hozása volt. Az említett – és a korábbi években már bizonyított – programmodulokon kívül több újdonsággal is várják a családokat jövő szombaton, így téve igazán tartalmassá a napot. Az eseményen részt vesz a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, akik különböző érzékenyítési eszközöket hoznak a helyszínre, a Decathlon sportáruház, ezen kívül képviselteti magát a Fehérvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság is.

„Székesfehérváron az élet igazán pezsgő, hiszen a város szerencsére tele van élettel! Úgy gondoljuk, hogy ez a dinamizmus az egyes városrészekre, így Vízivárosra is vonatkozik. Ennek keretében a városrészünk is igyekszik minél több hagyományteremtő rendezvényt megszervezni. Ennek a sorába tartozik a nagysikerű Vízivárosi Advent, illetve a Vízivárosi Kölyök Juniális. Külön szeretném köszönetemet kifejezni a Vízivárosi LISZI-nek, amely hároméves tevékenysége során rengeteget tett vízivárosi közösség összekovácsolásáért. Programjaival a szervezet a gyermekeken keresztül a család minden tagját képes megszólítani. A jövő szombati program élményekkel teli pillanatokat tartogat a legkisebbeken kívül a szülőknek és a nagyszülőknek is.” – mondta Dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője, aki reményét fejezte ki, hogy nagyon sokan látogatnak el a III. Vízivárosi Kölyök Juniálisra.
Zentai Judit, a vízivárosi LISZI Iroda munkatársa beszéde elején kiemelte, hogy programjaikkal kifejezetten a vízivárosi közösség erősítése a céljuk. „A közelmúltban a harmadik évünket kezdtük meg ebben az irodában, és örömmel tapasztaljuk, hogy valóban igazi közösség kezd kialakulni a városrészben. Napi tevékenységünk során a mindennapi, praktikus dolgokban igyekszünk a közösségért tenni és élményekkel szolgálni a vízivárosi embereknek. Megelégedésünkre évente két nagyobb rendezvényt, a már említett Vízivárosi Adventet és a Vízivárosi Kölyök Juniálist is meg tudjuk szervezni. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy rendkívül sikeresek voltak ezek a rendezvények, hiszen sokan érdeklődtek a folytatást illetően. A jövő szombati ingyenes eseményen színvonalas programokkal várjuk a családokat!” – mondta Zentai Judit.
 
A színes programelemekről a rendezvény „hangja” Németh Gábor adott részletes tájékoztatást a szerdai sajtótájékoztatón. A reggel 10.00 órai ünnepélyes megnyitót követően a gyerekek megkezdhetik az önfeledt szórakozást! Nyári Bernadett bábelőadása után az EDUShow nevű bűvészműsorral szórakoztatják a közönséget. Az egésznapos programok között lesz még Freestyle és Triál bemutató, különböző táncprogramok, illetve rengeteg verseny és vetélkedő is. A helyszínre érkezők a regisztrálás után egy karszalagot kapnak, amire az állomásokon történő sikeres teljesítést követően ajándékot kapnak.
A rendezvényre kilátogatókat ezen kívül több érdekességgel, így arcfestéssel, társasjáték sátorral, légvárral, készségfejlesztő játékokkal, hídépítő versennyel, kerekes székes akadálypályával, kerékpáros ügyességi pályával, közlekedési teszttel, interaktív nyomrögzítéssel, minigolffal, óriás képkirakóval, lovagi tornajátékkal, óriás dominóval, íjászpályával, mini labirintussal, fecskendővel célzó versennyel, repülőgép szimulátorral, fegyversimogatóval, óriás várral, autós akadálypályával, robotkiállítással, speedballal, tollaslabda pályával, roller akadálypályával, streetball palánkkal, amerikai foci célkapuval és trambulinnal is várják. A rendezvény valamennyi programja ingyenes, amelyre a szervezők sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Horváth Miklósné

Viziváros képviselője,

a Gazdasági Szakbizottság elnöke,

frakcióvezető

 

szakterület: gazdasági ügyek

3. választókerület