Elkészült az új járda a Mikes Kelemen utcában

A Mikes Kelemen utca útburkolatát a Saára Gyula-program keretében újították fel még 2014-ben. Az ott élők azóta többször kérték a körzet önkormányzati képviselőjétől, hogy találjon módot a járda felújítására is. A Vízivárosban folyamatosan zajló fejlesztések keretében erre most nyílt lehetőség: a négymillió forintos beruházáshoz a forrást Dr. Horváth Miklósné képviselői keretéből biztosította.

 
 

A járdafelújítás június elején kezdődött, kedden délután pedig már a műszaki átadásra került sor. Mint elhangzott, a munkálatokat ugyanaz a cég végezte, amely a Sarló utcai parkolóhelyek és járdaszakasz felújítását. Szakembereik ott is gyorsan, jó minőségű munkát végeztek, és a mostani, Mikes Kelemen utcai járdafelújítás is gördülékenyen zajlott.

A műszaki átadáson Dr. Horváth Miklósné megköszönte a kivitelezésben és műszaki ellenőrzésben résztvevők munkáját, valamint a lakók türelmét és együttműködését, akik a munkálatok idején a Városgondnokságon megváltott ingyenes bérlettel a közeli Mancz János utcában parkolhattak. Lángi Judit, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. műszaki ellenőre elmondta, hogy a Mikes Kelemen utca 1. számú háztól a 7. számú házig, vagyis a zsákutca végéig került sor a járdafelújításra, 440 négyzetméter felületen.

A rossz állapotú szegélyeket mind a külső, mind a belső oldalon kicserélték, valamint hengereltaszfalt kopóréteg került fel. A járdaszakaszhoz kapcsolódó zöldfelületek rendezése és füvesítése is megtörtént.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Horváth Miklósné

Viziváros képviselője,

a Gazdasági Szakbizottság elnöke,

frakcióvezető

 

szakterület: gazdasági ügyek

3. választókerület