Kezdődik a parkolóépítés a Sarló és a Gőzmalom utca között

160 új parkolóhellyel bővül Víziváros. A két ütemben kialakításra kerülő parkoló 1700 négyzetméternyi területen mintegy 40 millió forintból valósul meg. Az első ütem munkaterület-átadása csütörtökön volt a Gőzmalom utca és a Sarló utca között, a Fűtőerőmű régi telkén.

 

 

 

A parkoló mind a Sarló utca 14., mind a Gőzmalom utca felől megközelíthető lesz a tervek szerint, valamint szerepel még a Főtőerőmű területén egy kutyafuttató kialakítása is.
A Vízivárosban pénteken induló beruházás kapcsán a Gőzmalom utcában csütörtökön reggel történt meg a munkaterület-átadás, hogy a Főtűerőmű mögötti területen elkezdődhessen a parkoló kialakítása. Dr. Horváth Miklósné képviselő nagy örömmel adott tájékoztatást ennek részleteiről, mely az itt élők számára minőségjavító beruházás lesz – mint fogalmazott. Elmondta, hogy Vízivárosban a parkolás a legfeszítőbb probléma, tekintettel arra, hogy ez egy sűrűn lakott területe a városnak, ahol viszonylag kis területen közel hét és félezer ember él, és rendelkezik egyre több autóval. Eddig a parkolási lehetőségek meglehetősen szűkösek voltak, a mostani beruházás azonban ezen sokat fog segíteni.

A beruházás részleteiről dr. Horváth Miklósné, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Bakró-Nagy Tamás, a Székesfehérvár Városgondnoksága útépítési műszaki ellenőre adott tájékoztatást, de a szakhatóságok és kivitelező Utéppark is képviseltette magát.
A lakók nagyon örültek már a tavalyi murvás parkolónak is, ami majd szilárd burkolatot kap a jövőben, az igazi nagy lépés azonban a mostani parkolóépítés. Az új 20 MW-os kazánnak a Fűtőerőmű helyett már a Bakony utcába történő telepítése lehetővé tette nagyobb terület felszabadulását, és a Gőzmalom utca és Budai út közötti sínek felszedésével felszabaduló terület is további parkolóbővítéseket tett lehetővé.
Már a tavalyi évben megtörtént a Sarló utca 25-33. szám mögötti területen a murvás parkoló kialakítása, ahogy a Budai út 94-100. lakóházak mögött is. A képviselő tájékoztatást adott arról, hogy azon terület parkosítása idén megtörténik, illetve a Fűtőerőműben a használaton kívüli terület rehabilitációja, vagyis a hozzávetőleg 60 férőhelyes parkoló kialakítása, a közvilágítás visszakapcsolása, valamint a térség térfigyelő kamerával való felszerelése. Ez összességében a Gőzmalom utca két oldalán 160 férőhelyet fog jelenteni a gépkocsik számára.
 
Bakró-Nagy Tamás útépítési műszaki ellenőr elmondta, hogy a beruházás első fázisában - melynek befejezési határideje november 30. - a 60 parkolóhely kialakítása fog megtörténni. A parkoló kétirányú lesz, két behajtási lehetőséggel, az útra merőleges parkolóhelyek kialakításával. Az út aszfalt-, míg a parkolóhelyek térköves burkolatot kapnak. A Gőzmalom utcában kanyarodósáv, illetve útcsatlakozás fogja megkönnyíteni a gépjárművezetők behajtását a parkolóba. A második ütemben a Gőzmalom utca – Budai út között már korábban kialakításra került zúzott köves parkoló burkolatának cseréje fog megtörténni, míg ezzel párhuzamosan kiépül majd a közvilágítás is.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Horváth Miklósné

Viziváros képviselője,

a Gazdasági Szakbizottság elnöke,

frakcióvezető

 

szakterület: gazdasági ügyek

3. választókerület