Új parkolók épültek a Gőzmalom utcában

Mintegy 1700 négyzetméternyi területen, a Gőzmalom utca és a Sarló utca között, a Fűtőerőmű régi telkén 58 parkolóhely épült. Az új parkolók műszaki átadása hétfőn volt. A mostani parkolóhelyek kialakításával együtt több mint 300 felújított illetve újonnan kialakításra került parkolóhely-fejlesztés történt meg a városrészben. A felújításokra és beruházásokra a képviselői keretből és önkormányzati forrásból fordított összeg pedig meghaladja a 250 millió forintot.

 

A parkoló mind a Sarló utca 14., mind a Gőzmalom utca felől megközelíthető és kétirányú lesz a forgalom. A közvilágítás kivitelezése még tart, és napokon belül elkészülnek a szakemberek, a Városgondnokság pedig a parkosítását is elvégzi a parkoló körüli zöldterületnek. Az önkormányzati forrásból megvalósuló, 2015-ben induló és három ütemben, közel 120 millió forintos komplex, parkoló építési és parkosítási programnak második üteme, amely 1700 négyzetméternyi területen megvalósuló beruházás, és amit szeptember elején kezdtek el.

A hétfő reggeli műszaki átadáson a beruházás részleteiről dr. Horváth Miklósné, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Bakró-Nagy Tamás, a Székesfehérvár Városgondnoksága útépítési műszaki ellenőre adott tájékoztatást, de a szakhatóságok és kivitelező Utéppark is ott volt. "Ez egy nagy projekt második lépése" - mondta a műszaki átadáson dr. Horváth Miklósné, a körzet önkormányzati képviselője. Székesfehérvárnak ez a legsűrűbben lakott városrésze, ahol a legkevesebb parkoló áll a lakók rendelkezésére. Így különösen nagy jelentősége van annak, hogy az emberek egymás igényeire tekintettel legyenek. Kiemelte, hogy 2012-től kezdve indultak el a parkolóhelyekkel kapcsolatos fejlesztések a Vízivárosban. Első lépésként fel kellett szabadítani azon területeket, melyeket önkényes parkolásra használtak, így került kialakításra a Zöldfa tér.

Majd ugyanebben az évben a Sarló utcai kanyarban 11 parkolóhely került kialakításra és a Budai út 88-90. mellett 32 parkolót újítottak fel, míg a Spar Áruház és a Sarló utca 23. között 101 parkolót. 2015-ben a sínek helyén, a Sarló utca 25-33. között 64 murvás parkoló kialakítása, a Budai út 94. mellett 16, a Budai út 98. mellett 10, míg a Budai út 100. mellett 7 parkolóhely kiépítése vált lehetővé. Tavalyi a Sarló utcában összesen 164 parkolóhely felújítása történt meg.

A parkolók mellett hamarosan egy közel ezer négyzetméteres kutyafuttatót is építenek a Sarló utcai házak mögött.
 
KÉPGALÉRIA a műszaki átadásról
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Horváth Miklósné

Viziváros képviselője,

a Gazdasági Szakbizottság elnöke,

frakcióvezető

 

szakterület: gazdasági ügyek

3. választókerület