FENNÁLLÁSÁNAK 40. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPELTE A TULIPÁNOS ÓVODA

Nagyszabású ünnepséggel emlékezett hétfőn a Tulipános Óvoda az intézmény fennállásának 40. évfordulója alkalmából. Székesfehérvár polgármestere megköszönte azoknak az intézményvezetőknek, óvónőknek és dajkáknak a munkáját, akik itt dolgoztak és azoknak, akik most is itt tevékenykednek a gyerekekért.

 
 

 

 

A Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájának 40 éves jubileumi ünnepsége az óvodások műsorával kezdődött, akik a szüreti időszakhoz kötődő énekekkel, mondókákkal és tánc koreográfiákkal varázsoltak mosolyt a felnőttek arcára. A gyerekek után az intézményben dolgozó óvónők kórusa lépett fel. Zelenák Adrienne óvodaigazgató beszédében kiemelte azokat a vezetőket, akiknek köszönhetően sok szülő íratja be gyermekét a Tulipános Óvodába. Két olyan kollégát is köszöntött, akik negyven évvel ezelőtt, 1975 szeptemberében a Tulipános Óvoda falai között kezdték el óvónői pályafutásukat. Sebestyénné Palotás Máriát és Schweighardt Ferencnét tapsolva köszöntötték a vendégek. Köszöntötte a résztvevőket Elek Erika, a Tulipános Óvoda egykori igazgatója is, aki felelevenítette pályafutásának éveit, és az óvónői hivatásnak a szépségét. A mostani igazgatótól azt kérte, szeresse úgy ezt az óvónői testületet, ahogy elődei szerették és értékelje úgy a munkájukat, hogy tudja, szívüket, lelküket beleteszik minden egyes napba.

Az ünnepségen Székesfehérvár polgármestere köszöntötte az intézmény dolgozóit. „A gyerekek műsora mindent elmondott arról a hivatásról, amit önök választottak, és amit ki-ki a saját tudásának, lelkiismeretének megfelelően szolgált és szolgál. Amikor a szülő reggel elviszi a csemetéjét az óvodába, legféltettebb kincsét engedi be a csoportszobába. Amikor délután érte jön, szinte csak úgy ömlik a szó kisgyerekből, elmeséli mi történt vele, milyen élmény érte.” - mondta köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester, aki felidézte azt a kort is, amikor az óvoda létrejött.

„Ahhoz, hogy a gazdaság fejlődni tudjon és a munkaerő be tudjon költözni Székesfehérvárra, kellet az, hogy a létrejöjjenek a lakótelepek, ekkor azonban a hirtelen született nagyváros ott volt intézmények nélkül, gyorsan kellett megoldani a bölcsődei, óvodai elhelyezést. Ekkor jöttek létre ezek az iparosított technológiával létrehozott intézmények, amelyeket eredetileg 30 évre terveztek. Ahol már a felújítás végénél járunk, azoknál az intézményeknél látjuk azt is, hogy ezeket az épületeket jóval hosszabb időre is használni tudják majd az óvodák, iskolák, bölcsődék.” – emelte ki Székesfehérvár polgármestere, aki emléklapot adott át az intézmény vezetőjének, köszönetet mondva mindenkinek, aki intézményvezetőként, vagy dolgozóként szolgálta az óvodát és ezzel Székesfehérvárt az elmúlt évtizedekben.
Az ünnepség végén az óvodások egy tulipánfát ültetnek el dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselővel közösen, aki elmondta, hogy az óvoda a nevét eredetileg a Kossuth-díjas Lantos Ferenc művész által elkészített tűzzománc-frízről kapta. Az óvónőktől azt kérte, hogy azt a szellemiséget, amit az óvoda az évtizedek során kialakított, vigyék tovább.
 

KÉPGALÉRIA az ünnepségről
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

kbs

 

dr. Kovács Béla Sándor

Székesfehérvár
2. választókerület képviselője,

Jogi Ügyrendi és Igazgatási Bizottság elnöke