Kékben ragyogott a belváros az Autizmus Világnapján

Fehérvár ismét csatlakozott a „Ragyogjon kékben!” (Light It Up Blue) nemzetközi összefogáshoz és szombaton este ismét kékbe borult a város. Az akció célja volt, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre és családjaikra. Sötétedéskor a Vörösmarty Színház és a Magyar Király is kékben ragyogott, volt kék lufis séta a belvárosban és Képekké vált magány címmel kiállítás nyílt a színházban.

 

 

A Képekké vált magány című kiállítás megnyitójával kezdődnek a fehérvári programok az Autizmus Világnapján a Vörösmarty Színházban. A tárlaton Blaskó Borbála színésznő autizmussal élő öccse, Blaskó Bence mutatja be alkotásait.

A megnyitón Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója köszöntötte a résztvevőket, Székesfehérvár városa nevében pedig Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő, bizottsági elnök volt ott, a kiállítást Blaskó Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas, Jászai-díjas, Érdemes Művész nyitotta meg.

A szakmai szervezetek becslése szerint ma Magyarországon 100 ezer, a világon több tízmillió ember él autizmussal, azzal a széles spektrumú, változatos formában jelentkező fejlődési zavarral, amelynek következtében a társas viselkedés, a kommunikációs készségek és a gondolkodás fejlődése sérül.
 
KÉPGALÉRIA - így ragyogott kékben a belváros
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

kbs

 

dr. Kovács Béla Sándor

Székesfehérvár
2. választókerület képviselője,

Jogi Ügyrendi és Igazgatási Bizottság elnöke