Gálával zárult a Fejér Megyei Diáknapok - a Tóparti végzett az élen

Három nap alatt harmincnyolc intézmény, hatszázhuszonhat produkcióját és alkotását láthattuk a Fejér Megyei Diáknapokon, ahol több mint ezer résztvevő tizenegy művészeti kategóriában mérte össze tudását. Az iskolák összesített rangsorában elsöprő fehérvári siker született, a legjobb öt iskola közül négy székesfehérvári, az első helyen a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium végzett.

 

 

Idén újra Székesfehérvár adott otthont a Fejér Megyei Diáknapok rangos eseményének, a rendezvényre 1143 diák nevezett a megye 33 iskolájából. Az összesített eredmények alapján az első helyen végzett öt iskolából négy székesfehérvári, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 185 ponntal végzett az élen, őket a Vasvári Pál Gimnázium követi 119 ponttal. A harmadik helyen a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a negyediken pedig a Comenius Angol- Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium végzett, míg az ötödik helyet a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola szerezte meg.

"Mindig óriási élmény amikor Székesfehérvár ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak, az idei évben is magas színvonalú rendezvényen lehetünk túl. Több mint ezer fiatal mutatta meg az elmúlt két napban tehetségét tizenegy kategóriában. Jó volt látni, hogy ebben a szép időben sok száz fiatal sétált a Fő utcán, közösségi programokat szerveztek és együtt voltak." - mondta el az idei Diáknapokat értékelve Mészáros Attila alpolgármester, aki szólt arról is, hogy szinte minden hétre jut ifjúsági esemény a városban.

"Abban, hogy Fehérvár diákváros lett, komoly partnereink az intézmények, pedagógusok és a diákönkormányzatok is. Ha csak az elmúlt pár hónapra gondolunk, akkor Székesfehérvár adott otthont Országos Diákparlamentnek, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Közgyűlésének és a Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciájának is. A fehérvári Diáktanács is nagyon aktív, már az áprilisi egész napos sportnapra készülnek. Egyre több fiataltól halljuk vissza, hogy de jó itt élni Székesfehérváron, ez volt a legfontosabb cél." - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere.
 
KÉPGALÉRIA a zárógáláról
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Mészáros Attila

Kiemelt projektekért

és ifjúsági ügyekért

felelős alpolgármester,

Tóváros, Alsóváros és Őrhalom képviselője