Mindenki győztes lett a XV. ARAK AKTIV városi döntőben

Az Alba Regia Sportcsarnok adott otthont pénteken délután a XV. ARAK AKTIV városi döntőnek. Tizenegy fehérvári általános iskola 1-4. évfolyamának nyolcfős évfolyam-válogatottjai vettek részt a városi fináléban. A korábbi évekkel ellentétben a városi döntő ezúttal nem az iskolák közötti versengésről és a legAKTIVabb cím elnyeréséről szólt, hanem az élményszerzésről, a jó hangulatról és a részvételről.

 

 

Minden intézményben iskolai fordulót bonyolított az ARAK, ami után az adott iskolában a legügyesebb gyerekekből tudták összeállítani a testnevelők a döntőn szereplő válogatottat. Az elmúlt évekkel ellentétben fontos változás volt a lebonyolításban, hogy ezúttal gálaversenyen mérhették össze tudásukat a fiatalok. A mostani viadallal a szervezők elsősorban az atlétika versenyszámainak játékos népszerűsítését tűzték ki célul.

A diáksport programon ezúttal rekordszámú, tizenegy intézmény indult el. A XV. ARAK AKTIV városi döntőben az István Király Általános Iskola, a Hétvezér Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola, a Széna Téri Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Németh László Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola, a Bory Jenő Általános Iskola, a Talentum Református Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, valamint újoncként a Szent Imre Általános Iskola diákjai álltak rajthoz.
XV. ARAK AKTIV döntő az Alba Regia Sportcsarnokban.

Az esemény hivatalos megnyitóján Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében örömét fejezte ki, hogy az Önkormányzat immár tizenötödik alkalommal lehet segítségére az ARAK-nak abban, hogy megszervezhesse a népszerű diáksport eseményt. A város alpolgármestere megköszönte minden intézménynek a részvételt, és kiemelte, hogy rekordszámú, tizenegy iskola tanulói mérik össze tudásukat a programon. Végül minden fiatalnak jó versenyzést kívánt minden tanulónak.
Bár ezúttal nem tétre ment a küzdelem az ARAK AKTIV városi fináléban, a fiatalok mindent beleadtak, hogy tudásuk legjavát nyújtsák. A remek hangulatot ráadásul csak fokozta az Alba Regia Sportcsarnok nézőterén helyet foglaló népes szurkolótáborok harsány buzdítása. A „legAKTIVabb iskola" címet ezúttal tehát nem az AKTIV XV. városi döntő eredményei döntötték el: a rendezők a júniusi TESZ futóversenyen elinduló futók száma alapján adják át a legjobb nyolc iskolának az értékes sportszer-vásárlási utalvánnyal járó díjat. A gyorsaságot, ügyességet igénylő terematlétikai sorverseny végén ennek megfelelően minden részvevőt díjaztak, vagyis ezúttal nem emelték ki a legAKTIVabb évfolyamot és iskolát.

Az eredményhirdetésen Mészáros Attila alpolgármester, Hirt Károly, az ARAK elnöke, Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, valamint Siskó Zsófia és Pásztor Bence, az ARAK atlétái adták át a gyermekeknek az elismeréseket.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Mészáros Attila

Kiemelt projektekért

és ifjúsági ügyekért

felelős alpolgármester,

Tóváros, Alsóváros és Őrhalom képviselője