Duális Információs Nap - három szak működik ősztől duális formában

Duális Információs Napot tartott a BCE Székesfehérvári Campusa a Városházán. Az egyre népszerűbb képzési forma előnyeiről, a képzés módjáról és a jelentkezés feltételeiről az intézmény és a cégek képviselői adtak tájékoztatást a diákoknak. A legtöbb munkáltató május 31-ig várja a leendő hallgatók jelentkezését.

 

 

Duális Információs Napot tartott a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a Városházán, a 2017. évi duális képzések céges partnerei és az intézménybe jelentkező diákok részvételével. Az alapképzés szakjai közül a tavalyihoz hasonlóan a gazdálkodás és menedzsmentet, valamint a pénzügy és számvitelt is indítják duális formában. Az egyetem egy egészen új mesterképzési szakkal jelenik meg ősztől, a nappalin végezhető sportközgazdász szak szintén duális formában indul.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a fórumon megjelenteket. A leendő corvinusos hallgatóknak sok sikert és kitartást kívánt az elkövetkező érettségi időszak izgalmas munkájához. Örömét fejezte ki, hogy egy hét alatt ez a második duális képzési nap a Városházán az egyetem, a partnerek és a diákok részvételével. „A jelentkezők teremtik meg a lehetőségét annak, hogy a képzések számszerűen emelkedni tudjanak, akár a helyek, akár a képzési struktúrák és az egyes tanulmányi szakok vonatkozásában. Nagy öröm számunkra, hogy az összes duális képzésre jelentkező hallgatókat tekintve tudomásunk szerint Székesfehérvár a legnagyobb duális képzési hely Magyarországon.” A polgármester kifejezte annak a fontosságát, hogy diákok egyre inkább értik ennek a képzési szisztémának a jelentőségét és a benne rejlő lehetőségeket, majd tartalmas konzultációt kívánt a résztvevőknek.

„Kezetekben a jövő – ehhez szeretnénk mi hozzájárulni.” – fogalmazott Horváth Béla, a BCE Székesfehérvári Campusának igazgatója. „Ami alatt értem mind a Corvinus Egyetemet, mind a duális partnereinket, mind az önkormányzatot. Ez a csapat olyan stratégiai szövetséget alkot, amely biztosítja a következő évek munkáját, az elméleti és szakmai képzés minőségét, a tartalmas szabadidő-eltöltést.” Az igazgató kifejezte, hogy a reményei szerint együtt folytathatják a munkát ősztől a Campuson.

Dr. Drótos György docens, a BCE GTK fehérvári programigazgatója a Nyiss velünk a világra! Gyere Székesfehérvárra! című kisfilmmel ajánlotta a Székesfehérvári Campust a diákoknak. Arra emlékezett vissza, hogy egy évvel ezelőtt a 2016-os indulásra vártak – majd ősszel a Budapesten is legnépszerűbb két szakkal kezdődött meg a képzés. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi hallgatók 1/3 része duális képzési rendszerben tanul már az első évfolyamon: „Nagyon jó lehetőség, a hallgatók számára előnyöket jelent a költségeket illetően, másrészről olyan tapasztalatot, amely azonnal érvényesíthető a munkaerőpiacon – ahol 90%-ban szakmai tapasztalatot várnak el a kezdő munkavállalóktól is. A duális képzés telitalálat ilyen szempontból.” – ajánlotta megfontolásra a képzési formát. A két alapszakon összesen 31 helyet kínálnak ezzel a szisztémával, 11 szervezet, cég partnerségi közreműködésével. A programigazgató a helyi Campusról végül azt mondta, hogy a budapestinél sokkal személyesebb a kapcsolat, és nagyon jó csapat kezd kialakulni – miközben az egyetem oktatói a fővárosiéval ugyanolyan minőségű képzést garantálnak.

Dr. András Krisztina docens, a BCE GTK sportközgazdász mesterképzés szakfelelőse ismertette azt a lehetőséget, amit az újdonságnak számító mesterszak jelent. A képzést első helyen 30 hallgató jelölte meg, a második helyen 60: „Ezt köszönhetjük a duális partnereinknek is, amelyek közül kitűnnek a fehérvári sportszervezetek. Ez a sportváros kiemelkedő egyéni és csapatsporttal, valamint kiemelkedő létesítményfejlesztésekkel bír – amit jól példáz a múlt héten bejelentett kiválósági központ létrehozása, ahol egy helyen lesz a tudomány, a sport és az üzleti szféra.” A szakfelelős méltatta a helyi partnereket, valamint az ország egyetlen akkreditált atlétikai stadionjának a jelentőségéről is szólt. Az egyetemi élet helyi fejlődéséről elárulta, hogy az Óbudai és a Corvinus Egyetem szándéka, hogy az amerikai futball egyetemi világbajnokságán induljon Székesfehérvár.

A pénzügy és számvitel, valamint a gazdálkodási és menedzsment alapszakok duális képzéseiről – a még pályázható helyeket képviselve – az Arconic-Köfém Kft., az Albacomp RI Kft., az Albacomp RI Kft., a Garzon Bútor Kereskedelmi Kft. Cégcsoport tagja (A-Set Ingatlanhasznosító Kft.), Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a VIDEOTON Holding Zrt., a sportközgazdász mesterszak duális képzéséről pedig az Alba Regia Atlétikai Klub és az Alba Regia Sport Club képviselői tartottak tájékoztatót. A céges munkatársak az előadások után válaszoltak a személyes kérdésekre, majd a program délután a Campuson folytatódik kötetlen formában, amelynek keretében a diákok a hallgatói élettel ismerkedhetnek meg.

A legtöbb munkáltató május 31-ig várja a jelentkezéseket. A megjelölt sorrenden legkésőbb június 12-ig lehet változtatni, a hónap végéig pedig várhatóan megérkeznek a visszajelzések a cégek részéről is.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Mészáros Attila

Kiemelt projektekért

és ifjúsági ügyekért

felelős alpolgármester,

Tóváros, Alsóváros és Őrhalom képviselője