Székesfehérvár az ősi város - megjelent a 2017-es gyermekrajz naptár

"Székesfehérvár, az ősi város” címmel nemrég megjelent a gyermekrajzokkal illusztrált 2017-es városi naptár, melyet ünnepélyes keretek között adtak át kedden, a Városházán. Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület kezdeményezésében idén három palotavárosi iskola tizenhat tanulója vett részt, sőt, minden naptároldalhoz egy-egy vers is tartozik Balajthy Ferenc költő jóvoltából.

 
 

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület szervezésében csaknem két évtizede minden esztendőben kiadják a székesfehérvári gyermekek rajzaival illusztrált, különleges naptárt. Idén három palotavárosi oktatási intézmény, a Bory Jenő Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola és az István Király Általános Iskola kapcsolódott a kezdeményezéshez. Ide járó gyermekek neves városi épületeket és köztéri alkotásokat ábrázoló rajzai díszítik a 2017-es naptárt, amely „Székesfehérvár, az ősi város” címet viseli, és amely több szempontból is különleges. Lapjain összesen tizenhat, szebbnél szebb rajzot láthatunk, illetve – idén először – Balajthy Ferenc költő jóvoltából, minden hónaphoz egy-egy vers is kapcsolódik.

A rajzok alkotóit, és a gyerekek tanárait, iskolaigazgatóit a Városházán köszöntötték kedden délután. Székesfehérvár városa nevében Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok gratulált az alkotóknak. Fontosnak tartja, hogy minden fehérvárinak legyen identitás-tudata, amely a városhoz köti, és ez teljesen tükröződik az alkotásokon. A naptár lenyomata annak, hogy a gyerekek jól ismerik Székesfehérvárt, annak nevezetes épületeit, műemlékeit. A tanácsnok köszönetét fejezte ki az ARISZ-nak és minden közreműködőnek a csapatmunkában való részvételért.

Ugyancsak köszöntötte a megjelenteket Balajthy Ferenc költő. Elismeréssel szólt az ARISZ, és személyesen Róka Gyula, a szervezet képviselőjének kitartó munkájáról, Székesfehérvár ősi, szemet gyönyörködtető értékeiről, és arról, hogy ha valaki igazán megismeri, akkor minden bizonnyal meg is szereti a várost. Hozzátette: a város szívesen befogadja és támogatja a különféle kulturális célú kezdeményezéseket, rendezvényeket, ami nagyon örvendetes, hiszen – mint fogalmazott – nemcsak a gyomrunkat kell megtömnünk kaláccsal és kolbásszal, hanem a lelkünket is fényesíteni kell.

Az ünnepségen ajándékok és elismerő oklevelek átadására került sor, majd a gyerekek és tanáraik Cser-Palkovics András polgármester invitálására megtekintették a Városháza épületét. Székesfehérvár polgármestere bemutatta a történelmi jelentőségű Dísztermet, saját irodáját, végül pedig a kistanácstermet is.
 
KÉPGALÉRIA az ünnepségről
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

molnar_tamas

 

Molnár Tamás

Székesfehérvár

4. választókerület képviselője