A Királyok Városából a Hűség Városába - elindult a Visszatolás 2017

Gyalog indult el Fehérvárról Sopronba a GEO huszonkét hallgatója vasárnap, a selmeci diákhagyományokat ápoló „Visszatolás 2017” elnevezésű akció keretében. A Fehérvári Burschok Baráti Társasága a tervek szerint április 29-én érkezik meg a Hűség Városába egy obeliszket tolva.

 

 

 

2014-ben a Geoinformatikai Kar kivált a Nyugat-magyarországi Egyetem kötelékéből, és az Óbudai Egyetemhez csatlakozott, ezért a Nyugat-magyarországi Egyetem diákjai egy rönköt toltak Székesfehérvárra. Ezzel az eseménnyel tettek tanúbizonyságot az összetartozásról és a barátság erejéről. A fehérvári GEO-s hallgatókból álló baráti társaság most ezt viszonozva indította el Visszatolás 2017 nevű projektjét, melynek keretein belül egy obeliszket tolnak Sopronba.

A hallgatók vasárnap a GEO Pirosalma utcai épülete elől indultak útjukra. Az embert próbáló vállalkozás résztvevőit Molnár Tamás ifjúsági tanácsnok is köszöntötte, aki elmondta, hogy Székesfehérvár és az Óbudai Egyetem együttműködése régi múltra tekinthet vissza, az Alba Regia Műszaki Kar pedig az egyik legkomolyabb bástyája a helyi felsőoktatásnak. „Mindehhez hozzá tartozik az a diákélet is, ami ezzel jár. A város számára nagyon fontos, hogy egyre komolyabb diákélet legyen Székesfehérváron és ehhez mindig hozzá teszi a magáét a GEO hagyományőrzése. Ha el is visz titeket innen a sors Fehérvárról, remélem mindig visszatértek ide és kellemes élményekkel gondoltok a városra.” – mondta köszöntőjében Molnár Tamás.

Fésűs Csaba főszervező, Valéta elnök megköszönte azoknak a részvételét, akik eljöttek az indulásra, mint fogalmazott, ez erőt ad számukra, hogy véghez vihessék ezt az embert próbáló tettet.

A huszonkét hallgató a tervek szerint hét nap után, április 29-én, szombaton érkezik meg a Hűség Városába. A vállalkozás legfrissebb híreit a „Visszatolás 2017.” nevű közösségi oldalon lehet nyomon követni.

Dr. Györök György dékán arra kérte a diákokat, hogy azt a baráti lelkületet vigyék Sopronba, amely az Alba Regia Műszaki Karra jellemző, vigyék magukkal a kollegialitás üdvözletét, őrizzék a társaság lángját és ezt semmilyen módin ne hagyják kihunyni.

Dr. Busics György, a GEO intézetigazgatója is köszöntötte a fiatalokat. Elmondta, büszke arra, hogy olyan hallgatóik vannak, akik felvállalták ezt a projektet és sok szervezőmunkával előkészítették.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

molnar_tamas

 

Molnár Tamás

Székesfehérvár

4. választókerület képviselője