Erasmus+ - utcai művészettel népszerűsítették a programot

„Street art - alkosd meg véleményed – Erasmus30" címmel szerveztek közösségi rajzolást a Nemzeti Emlékhelyen, a Pipó toronynál. Az utcai művészet célja, hogy felhívják a figyelmet az Erasmus + programra. A program az Európai Ifjúsági Hét keretében zajlott, hogy segítsen a fiatalok lehetőségeit megismertetni a nemzetközi tapasztalatszerzésben.

Az Európa Ifjúsága Egyesület önkéntesei egy festővásznat színeztek ki, melynek témája az volt, hogy a fiatalok hogyan látják az erasmus program kapcsán a mobilitást. Rózsás Ildikó a Kaptár Ifjúsági Iroda vezetője elmondta, hogy szeretnék a fiatalok figyelmét felhívni mekkora mobilitási lehetőségük van az Erasmus program által. Így pedig jobban láthatják azt, hogy mit is jelenthet a mobilitás szó.

Molnár Tamás ifjúsági tanácsnok szerint Székesfehérvár rengeteg ilyesféle programot biztosít a diákoknak és ezek a rendezvények pedig a közösség építéséről szólnak. "Nagyon fontos hogy közösségben gondolkozzanaka fiatalok és a közösség nem csak helyi szinten értendő hanem lehet interaktívan, akár a web2.0 segítségével az interneten keresztül is építeni. Éppen ezért jó ez a nap, mert nem csak helyi szinten alkotunk közösséget hanem az internetet segítségével alkotunk egy nagyobb közösséget is."
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

molnar_tamas

 

Molnár Tamás

Székesfehérvár

4. választókerület képviselője