Döntésünk a jövőnk - vetélkedő a felelős szexuális magatartásról

„Döntésünk a jövőnk” címmel a felelős szexuális magatartásról hirdettek vetélkedőt Fejér megye középiskolásainak. A verseny három fordulóból áll, a fiatalok első feladata figyelemfelhívó plakátok készítése volt és a hagyományokhoz hűen idén is a buszpályaudvar váróterme ad otthont a november 29-ig látható kiállításnak, ahol bárki megnézheti a diákok munkáit.


 
Fejér megye dobogós a a HIV pozitív és az Aids betegek számát tekintve, évente pedig mintegy közel 380 fiatalkorú terhességét regisztrálják, melynek fele sajnos megszakítással végződik. Éppen ezért szervez évről évre a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya megelőző céllal vetélkedőt. Pásztor László az FMK Népegészségügyi Főosztályának egészségfejlesztési koordinátora elmondta, hogy a cél egyéertelműen az, hogy a feleős szexuális magatartásra felhívjuk a figyelmet. "Ezt igyekszünk a lehető legjátékosabb formában megcsinálni és két hónapig a gyerekek ezeken a témákon agyalnak, az osztályban megbeszélik és egészen biztos vagyok abban, hogy ők nem lesznek áldozatok."
 
 
A buszpályaudvar várótermében nyílt plakátkiállítás megnyitóján Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok arról beszélt, hogy nagyon sokmindenre próbáljuk tanítani a gyerekeket, de a legfontosabb, hogy egészségesek legyenek. "Próbáljanak meg úgy viselkedni a hétköznapjaikban, és gondoljanak arra, hogy melyik döntésüknek mi lesz a következménye. Ez lehet azonnali következmény, de lehet olyan, ami egy egész életre kihat és ezektől próbáljuk őket megóvni."

A versenyre 6 város 15 iskolájából 30 csapat jelentkezett. A legjobb alkotásért járó oklevelet a dunaújvárosi csapat vihette haza. Ők az óvszerhasználat fontosságára hívták fel a figyelmet. A verseny online fordulóval folytatódik, majd december elsején a döntővel ér véget, akkor a fiataloknak egy, a témához kapcsolódó néhány perces alkotást kell készíteniük.
A plakátverseny győztesei:
I. helyezett:
Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumából a
Nimfák nevű csapat
Tagjai: Tóth Gyöngyvér, Megyesi Leila, Molnár Tímea
Felkészítő tanáruk: Kanálné Katona Edit
II. helyezett:
Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnáziumból az
Észszerű Döntés nevű csapat
Tagjai: Tóth Lilla Nóra, Csibrik Annamária, Lukács Kata, Horváth János Bence
Felkészítő tanáruk: Vámosiné Biber Mária
III. helyezett:
Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziumából a
Véletlenül jöttünk nevű csapat
Tagjai: Béres Zsanett, Pánczél Réka, Vidra Lilla, Wilhelm Gréta Felkészítő tanáruk: Szabó Rozália
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Östör Annamária

Székesfehérvár tanácsnoka

Öreghegy és Csala képviselője

 

szakterület: egészségügy, sport

12. választókerület