A véradókat ünnepelte a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete

A Hotel Magyar Királyban tartotta csütörtökön este hagyományos Véradó Ünnepségét a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete. A rendezvény a november 27-i Véradók Napjához kapcsolódott, melynek keretében a véradás fontosságára hívják fel a társadalom figyelmét. A csütörtök esti programon a rendszeres véradókat is köszöntötte a megyei szervezet.

 
 

November 27-e a Véradók Napja Magyarországon. A jeles napot a Magyar Vöröskereszt jóvoltából, 1988 óta ünnepeljük hazánkban. Az önzetlenül karjukat nyújtó embertársaink pótolhatatlan segítői a Magyar Vöröskeresztnek és egész társadalmunknak – a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete ezért is tartja fontosnak, hogy minden évben méltóképp köszönjék meg áldozatvállalásukat.

A csütörtöki esemény a Véradók Napjához kapcsolódott, amellyel a véradás jelentőségére hívják fel a társadalom figyelmét. Csütörtökön este már harmadik alkalommal tartották meg az eseményt a Hotel Magyar Királyban. Az ünnepség keretében több mint kétszáz rendszeres véradót is köszöntöttek.

Dr. Fábián Károly, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei elnöke hangsúlyozta: a vér olyan stratégiai készlet, mely nélkül elképzelhetetlen lenne az egészségügy. Mint mondta, a csütörtöki ünnepség keretében azoknak a segítségét szerették volna megköszönni, akik ingyen és önként adnak vért, mellyel rengeteg ember életét menthetik meg.

A csütörtöki Véradó Ünnepségen megjelent Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is. Örömét fejezte ki, hogy rengeteg olyan jó szándékú ember található a megyében, aki önzetlenül és önként teljesíti ezt a nemes szolgálatot. Mint mondta, a véradásra az év minden időszakában hatalmas szükség van, éppen ezért nagyon fontosnak tartja, hogy minél több embernek felhívják a figyelmét a véradó akciókra.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Östör Annamária

Székesfehérvár tanácsnoka

Öreghegy és Csala képviselője

 

szakterület: egészségügy, sport

12. választókerület