Több száz belgyógyász részvételével kezdődött tanfolyam Fehérváron

Március 25-ig tartó belgyógyászati tanfolyam kezdődött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szervezésében, a Pécsi Tudományegyetem égisze alatt.  A három napos tanfolyam helyszíne a Fehérvári Civil Központ, ahová közel háromszáz orvos érkezett az ország számos pontjáról. Az előadások kardiológia, gasztroenterológia, illetve egyéb kisebb szakterületek témaköreiben zajlanak.

 
 

Dr. Izbéki Ferenc gasztroenterológus főorvos elmondta, hogy a belgyógyász szakvizsga ötévenkénti megújítását szolgálja a fehérvári kötelező tanfolyam, ami vizsgával zárul. Többek között kardiológia és gasztroenterológia témakörökben foglalják össze a legújabb ismereteket. A résztvevők – akik közel háromszázan érkeztek a konferenciára – többségében Székesfehérváron dolgozó belgyógyász orvosok, de jöttek az ország különböző területeiről is orvosok. A tanfolyam 34 előadója az ország legkiválóbb szakemberei.

A tanfolyam megnyitóján Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte a konferenciára megjelenteket. Elmondta, hogy Székesfehérvár száma nagy öröm, hogy otthont adthat a rangos eseménynek. Östör Annamária szólt arról is, hogy a kórház alapítójára emlékezve – aki csalai Kégl György volt - meghirdették a Kégl György Városi Egészségügyi Programot, mely többek között a kórháznak is jelentős forrást biztosít fejlesztésekre, valamint eszközvásárlásra. Hangsúlyozta, hogy a város elhivatott abban, hogy minél több fiatal orvost, valamint háziorvost hozzanak Székesfehérvárra, és segítsék azt, hogy itt is tudjanak maradni. Ezen kívül támogatják az orvosi rendelők, valamint intézmények felújítását is.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Östör Annamária

Székesfehérvár tanácsnoka

Öreghegy és Csala képviselője

 

szakterület: egészségügy, sport

12. választókerület