Húsvéti adományosztás – negyven család vehetett át tartós élelmiszercsomagot

Nagyszabású Húsvéti adományosztást szervezett kedden délután rászoruló családoknak a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA), Székesfehérvár Önkormányzata, az Alba Fehérvár Puebla Plus kosárlabda csapata, valamint az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata. Összesen negyven mélyszegénységben élő család vehetett át tartós élelmiszercsomagot, a kosárlabdázók és a kézilabdázók pedig autogramot és ajándékot osztottak a gyerekeknek.

 

A Szegényeket Támogató Alapítvány kedden délután az Alba Regia Sportcsarnokba várta a nehéz sorsú családokat. A SZETA több mint két évtizede meghatározó szereplője a város közösségi életének, szociális szolgáltatásaival aktívan segíti a rászorulókat. Céljuk a hátrányos helyzetű emberek kiszolgáltatottságának csökkentése, valamint a közösségi szolgáltatások bővítése Székesfehérváron és környékén.

A jótékonysági akció egyik fontos célja volt, hogy megkönnyítsék a családok készülődését a húsvéti ünnepekre. A SZETA Székesfehérvár Önkormányzatával, az Alba Fehérvár Puebla Plus kosárlabda csapatával és az Alba Fehérvár KC kézilabda együttesével fogott össze.

„A SZETA egy olyan szervezet, amely most már több mint negyedszázada foglalkozik a fehérvári rászorulókkal. Egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező szervezetről beszélünk, amelynek akciójához csatlakozott a város két meghatározó sportcsapata is. Azt gondolom, teljesen egyértelmű volt, hogy Székesfehérvár is a nemes kezdeményezés mellé áll. Nemcsak Húsvétkor és az ünnepnapokon, hanem az év minden napján fontos, hogy foglalkozzunk a rászorultakkal. A SZETA egy olyan csapat, amely ezt meg is teszi. Köszönet ezért a munkájukért!” – mondta Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, aki beszéde végén Áldott Húsvétot kívánt minden megjelentnek.

Zugor Zsuzsanna, a Szegényeket Támogató Alapítvány kurátora elmondta: a keddi rendezvény immáron hagyománynak számít, hiszen sokadik éve rendezik meg az Önkormányzat és a sportklubok közreműködésével a jótékonysági adományosztást. „Legutóbb az elmúlt év decemberében találkoztunk, a jó hír pedig az, hogy a húsvétin kívül az idei karácsonykor is lesz adományosztás. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a Szegényeket Támogató Alapítványnak nemcsak az ünnepi adományosztás a feladata, hanem a mindennapokban is igyekszik segíteni a családoknak. Különösen fontos, hogy a város sportolóival és az Önkormányzat támogatásával tudjuk ezt megvalósítani.”
„Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy már hatodik alkalommal tudunk otthont biztosítani ennek a nemes kezdeményezésnek. Köszönetemet fejezem ki valamennyi kollégámnak és a játékosoknak, akik anyagilag is hozzájárultak a jótékonysági akcióhoz. Mindig örömmel tölt el minket, ha vissza tudunk adni valamit abból a támogatásból, amit a várostól kapunk.” – közölte Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke.

A legkisebbek az élmény mellett húsvéti ajándékokat is kaptak és a szülők sem mentek haza üres kézzel. A SZETA és a sportklubok a mélyszegénységben élő családoknak élelmiszercsomagot ajándékozott.

Az Alba Fehérvár Puebla Plus és az Alba Fehérvár KC játékosait szinte megrohamozták a gyerekek, akik az autogram mellé csokoládényulat is kaptak ajándékba. A kedden délután kiosztott csomagokban tartós élelmiszer és édesség egyaránt volt. Akik nem tudtak eljönni kedden az Alba Regia Sportcsarnokba, azokhoz még ma eljuttatják az adományokat.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Róth Péter

Székesfehérvár alpolgármestere,

a Fidesz városi elnöke

 

szakterület: társadalmi kapcsolatok