Ingyenes önvédelmi alapképzést tartanak az István Király Általános Iskolában

Az István Király Általános Iskolában hétfőnként és szerdánként, 18.00 és 19.00 óra között Rimai László Péter karate edző, szakmai vezető és csapata avatja be a legfontosabb önvédelmi technikák rejtelmeibe a megjelenteket. A részletekről szerdán este tartottak gyakorlati bemutatóval egybekötött ismertetőt.

 

 

 

A technikákat igyekeznek úgy átadni, hogy a résztvevők önbizalma folyamatosan épüljön, megteremtve ezáltal annak a feltételeit, hogy a képzés rövid elméleti, pszichológiai és gyakorlati anyagait mindenki elsajátíthassa és továbbfejlessze a jövőben. Az önvédelmi alapképzéseket minden hétfőn és szerdán este 18.00 óra és 19.00 óra között tartják az István Király Általános Iskola tornatermében (Kelemen Béla utca 30/a).

Viza Attila közbiztonsági tanácsnok a szerdai bemutatón elmondta, hogy Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérváron a településbiztonság és az ifjúságvédelem előtérbe helyezésével” című projekt keretében korábban már szervezett önvédelmi tanfolyamot a városban. „A képzés sikerességén felbuzdulva most egy olyan új programelemet kívántunk elindítani a Nyitott Tornatermek program keretében, melynek révén díjmentes önvédelmi tanfolyamokat tudunk biztosítani a székesfehérvári védőnőknek, óvónőknek, tanároknak, valamint a Székesfehérvári Diáktanács tagjainak. Hangsúlyozandó, hogy nem feketeöves harcművészeket akarunk képezni a foglalkozásokon. Legfontosabb célunknak tekintjük, hogy a résztvevők olyan technikai fogásokat sajátítsanak el, melyeknek köszönhetően meg tudják védeni magukat. Az intenzív tréningek során a szakemberek több praktikus tanáccsal is ellátják majd a megjelenteket annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek az esetleges utcai támadások. A foglalkozáson tanultak kellő önbizalmat adnak majd mindenkinek, hogy a jövőben határozott fellépéssel megvédjék magukat.” – mondta Viza Attila, aki hozzátette: októberben a palotavárosi lakosoknak is lehetőséget kívánnak biztosítani az önvédelmi alapképzésen való részvételre.
A díjmentes önvédelmi foglalkozások szeptember 5-én kezdődtek el az István Király Általános Iskola tornatermében. „Dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, Mészáros Attila alpolgármesterrel és Viza Attila közbiztonsági tanácsnokkal egyeztetve egy olyan önvédelmi tanfolyam elindítását szorgalmaztuk, melynek segítségével az emberek biztonságérzete növekedhet. Az elképzelés és a szakmai megvalósítás szerencsésen találkozott; Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Rikaizen - Angyalkert Sport- és Kulturális Egyesület szakmai szervezésében díjmentes önvédelmi alapképzésen vehetnek részt a fehérvári védőnők, óvónők, tanárok, valamint a Székesfehérvári Diáktanács tagjai. Már a május 25-i Kihívás Napján is nagy népszerűség övezte az önvédelmi bemutatót, így ez az érdeklődés csak megerősítette az elképzelésünket. Rimai László Péter karate edző, szakmai vezető és csapata olyan tematikát alakított ki, melynek köszönhetően a kezdők is könnyedén elsajátíthatják a leglényegesebb önvédelmi alapfogásokat. A szakemberek arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy minden alkalommal átismételjék az előző órán tanultakat, így bárki fel tudja venni a foglalkozás menetét.” – tette hozzá Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa, aki azt is elmondta, hogy a következő hónapban a középiskolásokat kívánják bevonni a programba.
Az ingyenes önvédelmi alapképzés szakmai tartalmának ismertetését követően egy rövid bemutató óra során a megjelentek aktív bevonásával arra kívántak rávilágítani a Rikaizen - Angyalkert Sport- és Kulturális Egyesület edzői, hogy vannak dolgok, amik egyszerűen, gyorsan elsajátíthatók és hatékonyan alkalmazhatóak bárki számára.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Viza Attila

Székesfehérvár tanácsnoka,

Palotaváros képviselője

 

szakterület: környezetvédelem

8. választkerület