Nyugat-magyarországi városok polgárőrei vetélkedtek Fehérváron

Az Országos Polgárőr Szövetség és az Aegon közösen szervezett a Nyugat-magyarországi megyei jogú városok polgárőreinek szakmai, nagyvárosi bűnmegelőző vetélkedőt. Összesen nyolc városból érkeztek három fős csapatok Fehérvárra. A program célja, hogy kiderüljön, a polgárőrök milyen eredménnyel végzik munkájukat a nagyvárosok területein a bűnmegelőzés területén.

 

 

A nagyvárosokban a bűncselekmények száma természetesen több mint egy kisebb településen, más a jellege, más a tartalma ezeknek a bűncselekményeknek, tehát mindenképpen a polgárőrségnek is középpontba kell helyezni ezt a tevékenységét és ezért előtérbe kerültek a nagyvárosi bűnmegelőzési feladatok - mondta Cseh István a fehérvári polgárőrök vezetője.

Fejér megyéből két csapat is érkezett, Székesfehérvárról valamint Dunaújvárosból. Székesfehérvár Városi Polgárőrség titkára, Pintér László kiemelte, hogy fokozott figyelmet fordítanak az idősekre és az egyedülálló lakosokra és fontos feladatuk a rendőrség munkájának segítése is.

Fejér megyén kívül Tolna megye, Baranya megye, Vas-, Zala-, Győr-Moson Sopron-, Veszprém- és Komárom-Esztergom megye polgárőr egyesületei képviseltették magukat a versenyen, ahol ismertetniük kellett a polgárőrök szolgálatát, megtervezésének szempontjait, a közbiztonsági helyzet értékelésének és a kockázat elemzésének főbb elemeit. Halottak napján a temetőkre és azok parkolóira, valamint a gépjárművek felügyeletére fordítanak fokozott figyelmet.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Viza Attila

Székesfehérvár tanácsnoka,

Palotaváros képviselője

 

szakterület: környezetvédelem

8. választkerület