Bringacross - új kerékpáros pálya készült a Bregyó mögött a kiserdőben

Egy úgynevezett pump track pályát, az-az pumpa pályát adtak át kedden a Bregyó mögött a kiserdőben. A pumpa pálya olyan hosszú hullámokból és döntött kanyarokból álló kerékpáros pálya, amelyen pedálozás helyett a súlypontunk fel - le „pumpáló” mozgatásával lehet a kerékpárt előre hajtani.

Bővebben...

 

A II. világháború befejezésére emlékeztek a katonatemetőkben

Városszerte néma koszorúzásokkal emlékeztek meg május 9-én Székesfehérváron a II. világháború európai befejezéséről. Az Európa Nap alkalmából koszorúzások voltak a Béke téri, majd a Szentlélek katonatemetőben, a Városház téren, illetve a pákozdi Katonai Emlékparkban és a csalai katonatemetőben is elhelyezték az emlékezés virágait.

Bővebben...

 

Lakossági fórum a Malom utca közlekedéséről - a jelenlegi káoszt szüntetnék meg

Lakossági fórumot tartottak hétfőn délután a Felsővárosi Közösségi Házban a Malom utcába tervezett parkolóhelyekkel kapcsolatban. A Malom utcában jelenleg káosz van - már ami a parkolást és a közlekedést illeti - amivel mindenki egyetértett a fórumon. A közterületet rendezni kell, hiszen a jelenlegi állapot egyre tarthatatlanabb.

Bővebben...

 

Elkészült az új tér a Munkácsy Mihály Általános Iskola előtt

Az iskola előtti útszakasz forgalmi rendje megváltozott, az átmenő forgalom megszűnt, míg az iskola előtti terület igazi közösségi tér lett színes térkővel, fákkal, növényágyakkal és kerékpártárolóval. A mintegy 14,5 millió forintos beruházás a legjelentősebb fejlesztés a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő iskolában a két éve kezdődött homlokzati felújítást követően.

Bővebben...

 

Újabb 33 parkolóhely készült el a Gőzmalom utcában

Elkészült a Gőzmalom utcában a vízivárosi parkoló bővítések idei utolsó üteme, ezúttal 33 új parkolót adtak át és elkészült 11 parkoló felújítása is. Összesen 155 új parkolóval bővült a vízivárosi parkolóhelyek száma 2015 óta. A teljes beruházás közel 80 millió forintból valósult meg és magában foglalta a parkosítást, padok elhelyezését és mintegy 86 fa kiültetését is.

Bővebben...

 

Fergeteges gálaműsort adtak az Albások a tánc világnapján

Négy évtizede már, hogy Fehérvár az Alba Regia Táncegyüttessel ünnepli a tánc világnapját. Vasárnap egy új, fergeteges gálaműsorral rukkoltak elő az Albások a Vörösmarty Színházban. A gálán részt vett Székesfehérvár polgármestere is, aki tapsot kért annak a két táncosnak, akik annak ellenére is vállalták, hogy szórakoztatják a közönséget, hogy hétfőn érettségiznek.

Bővebben...

 

Fehérvár 1500 ballagó diákja búcsúzott a Városház téren

A Ballagási Hét záró és egyben legszebb ünnepén, a városi ballagáson 18 iskola 59 osztályának 1500 diákja sorakozott fel szombaton a Városház téren. Az idén a ballagók nevében Börcsök Olivér, a Vasvári Pál Gimnázium 12. osztályos tanulója búcsúzott Székesfehérvártól. Beszédében olyan emlékeket sorolt fel, amelyek összekötik a 2017-ben ballagó fehérvári diákokat a Diáknapoktól a Versünnepen át a Városi Diákbálig, megemlítve a sátorozások, házibulik és fesztiválok felejthetetlen élményeit is.

Bővebben...

 

A 100 éves Rodler Győzőt köszöntötték születésnapja alkalmából

Otthonában köszöntötte Rodler Győzőt 100. születésnapja alkalmából a város polgármestere, országgyűlési képviselője és alpolgármestere. Rodler Győző az I. Világháború alatt született Nagyváradon, majd Budapest után hetven éve költözött Fehérvárra. Alapító tagja volt az OTP-nek és 1979-ben megyei igazgatóként ment nyugdíjba.

Bővebben...

 

Megújuló ajándékbolt és új lehetőségek várják a turistákat

Az idei év turisztikai újdonságai között szerepel, hogy stílusjegyeiben és kínálatában is megújul a Fehérvári Ajándékbolt, két új belvárosi apartman hotel nyílik, a szabadidős kínálat pedig a Csónakázó-tóval bővül. A minőségi javulást a városnéző kisvonat cseréjén is tetten érhetjük: védőfóliával, párnázott bőrülésekkel ellátott kisvonat közlekedik a városban, amelyen GPS alapú guide tájékoztatja a látogatókat.

Bővebben...

 

Nemzetiségi és hagyományőrző nap a Felsővárosi Általános Iskolában

Idén már másodszor rendezett német nemzetiségi napot a Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat. Céljuk, hogy felelevenítsék , ápolják és továbbadják a német szokásokat a városban és környékén lakók életében. A megnyitót a Felsővárosi Általános Iskola tornatermében tartották pénteken délelőtt, majd színes programokkal folytatódott a nap az iskolában.

Bővebben...

 

       

Székesfehérvár Honlapja

Bejelentkezés