Életrajzi adatok:

1974-ben születtem Székesfehérváron. Feleségem, Edina történelem-földrajz szakos tanár. Jelenleg a Kodolányi János Középiskolában dolgozik, idegenforgalom-turizmust tanít. Két gyermekünk van. Zalán 2003-ban, Ágoston pedig 2007-ben született.


1993-ban érettségiztem a József Attila Gimnáziumban, majd a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végeztem tanulmányaimat. A diploma megszerzése után vállalati jogtanácsosként helyezkedtem el. A munka mellett európai szakjogászi képesítést szereztem a Pécsi Tudományegyetemen. 2002 óta önkormányzati képviselőként dolgozom Székesfehérváron. A Fidelitas országos alelnöke voltam 8 éven keresztül.

11 évig versenyszerűen teniszeztem, de a labdarúgás és a jégkoron is közel áll hozzám. Szeretek színházba járni és olvasni.


A 2006. évi országgyűlési választásokon Fejér megyei területi listán szereztem mandátumot. 2006. július 17-től a Kulturális és sajtóbizottság, illetve október 9-től a Mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság tagja voltam, valamint a Fidesz elnöki stábjának helyettes vezetője.

2006 őszén a székesfehérvári Fidesz frakció vezetőjének választott.

2010 tavaszán Fejér megye 1-es számú választókerületében nyertem egyéni mandatumot. Az Országgyűlés megalakulása után a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényben meghatározott pályázati eljárás országgyűlési ellenőrzését szolgáló eseti bizottság elnöke, valamint az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság alelnöke lettem.

Jelenleg Székesfehérvár polgármesterjelöltjeként azon dolgozom, hogy csapatommal elnyerjük az itt élők bizalmát, és olyanná tegyük a várost, amely méltó a „Koronázó Város” elnevezéshez.

 

       

 

Cser-Palkovics András

Székesfehérvár polgármestere