Átadták az új játszóteret a Szabadművelődés Háza mellett

Két ütemben, mintegy 6,5 millió forintból készült el az új játszópark A Szabadművelődés Háza mellett. A megújult játszótéren új, komplex, csúszdával felszerelt játszóvár, hinta, homokozó és egy kisebb ügyességi mászóka várja a gyerekeket. További fejlesztéseket is terveznek, a harmadik ütemben egy ivókút kiépítésére kerül sor pihenőpaddal.

 
 

 

Gyóni András képviselő átadja a felújított játszóteret

Gyóni András, a 2. számú választókörzet képviselője elmondta, hogy a régi, sok gyermek által kedvelt játszóeszközök állaga az évek során a használat és az időjárás viszontagságai miatt annyira megromlott, hogy balesetveszélyessé váltak, ezért fél évvel ezelőtt biztonsági okokból leszerelték őket. Az új játszóparkot 6,5 millii forintból, képviselői keretből, két ütemben építették fel. További fejlesztéseket is terveznek, a harmadik ütem egy ivókút kiépítése lesz pihenőpaddal.

Gyóni András hozzátette: "Örömmel láttam, hogy nemcsak a körzetből, hanem a város más pontjairól is szívesen jönnek el ide a családok, felnőttek és gyerkeke egyaránt.  Nagyon fontosnak tartom, hogy a város ezen ligetes részén legyen egy ilyen játszótér." Az idei évben tervezett fejlesztések során további zöldfelületek és ligetek újulhatnak meg a körzetben - tette hozzá az önkormányzati képviselő.
Szekeresné Kovács Ildikó, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Karbantartási Részlegének vezetője elmondta, olyan játszóteret terveztek, ami több korosztály igényeinek is megfelel. Kiemelte, hogy további fejlesztésekkel igazi játszó és pihenőpark valósulhat meg a Csónakázó-tó partján.
 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Gyóni András