Tiszta Egészséges Székesfehérvárért - kétszer annyian voltak, mint tavaly

A Rákóczi úti Városkaputól rajtolt el a a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért utcai futóverseny, amelyet a Szent István Emlékév jegyében rendeztek meg. Az utcai futóverseny nevezési díjait a szervezők az árvíz sújtotta területek kárainak enyhítésére ajánlották fel. A Vöröskereszt adománygyűjtő gömbjét is kihelyezték, az ebben összegyűlt összeg is a gátakon dolgozókat segíti.

 
 

A TESZ-futás vasárnap délelőtt sétával indult, ezt követően pedig a Depónia futás majd a családi csapat, a munkahelyi váltó és az egyéni futók versenye következett. A Szent István Emlékév jegyében megrendezett futóverseny keretében egészségügyi szűrővizsgálatokat is végeztek. A TESZ-futás helyszíne mellett, a Panoráma Offices irodaházban is véradást szerveztek a futással egyidőben. A rendezők idén is felhívták a figyelmet a hulladék szelektív gyűjtésére: egy lapított PET palack leadásával bárki jelentkezhetett a verseny egy körös távjára.

A tavalyi résztvevői létszám megduplázódott, mintegy hatszáz futó indult a különböző kategóriákban, mintegy igazolva a szervezők törekvéseit. A tömegfutás hagyományait megetremteni igyekvő ARAK, a város és a Depónia Kft. szándéka szerint a környezetvédelmi világnapon minden évben lesz verseny, egyre növekvő létszámmal. Sok gyerek és idősebb futó is elindult valamelyik kategóriában és kivétel nélkül mindenki teljesítette a vállalt távot. Az egyéni futók esetében volt ez a legnagyobb, ők 9600 métert futottak a Városkapu - Rákóczi út - Széna tér oda-vissza útvonalon.

A legnagyobb tömeget megmozgató mezőnyt Cser-Palkovics András polgármester indította, aki a helyszínen elmondta, Székesfehérvár méltó helyszíne lenne akár ennél nagyobb versenynek is, a szándékhoz persze támogatói segítség is kell.
 

KÉPGALÉRIA
 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Gyóni András