Hotelépítésről és a Koronás Parkról is szó volt a szedreskerti lakossági fórumon

Lakossági fórumot szerveztek a 2., valamint a 9. számú választókörzet Szedreskert részében élőknek a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. A fórumon, ahol jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint a két körzet önkormányzati képviselője, ismertették a Koronás Park mellett megvalósuló négycsillagos Alba Medical Hotel terveit is.


A fórumon elsőként Fodor Tamás projektvezető beszélt az egykori Vidámpark területén, a Királyok Parkja mellett megvalósuló szálloda beruházásról. Elmondta, hogy jövőre Alba Medical Hotel néven négycsillagos, 86 szobás szálloda épül a Csónakázó tó partján. A szálloda magában foglal egy orvosi, egészségügyi központot és egy 150 fő befogadására alkalmas konferenciatermet is. A kivitelezés 2014 tavaszára éri el szerkezetkész állapotát, és a tervek szerint 2015. első felében nyílik meg az új hotel. A projektvezető kiemelte, hogy szerencsés időben kezdődik a beruházás, mert elkészül a Királyok Parkja is a szálloda mellett és az egész terület egységes, rendezett képet kap jövőre.

Szigli István önkormányzati képviselő elmondta, hogy 105 gépkocsiparkoló is épül a szállodához. A beruházás tervezésekor az önkormányzatnak az volt a kikötése, hogy szálloda megvalósítása segítse a körzetben élőket abban is hogy, egyszerűbb legyen számukra a parkolás. Szigli István kiemelte, hogy a szállodaépítés célja az, hogy Fehérvár vonzóbb turisztikai célpont legyen.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester a fórumon elmondta, azt kérték a beruházótól, hogy jöjjön el a lakossági fórumra és ismertesse az épülő hotel terveit. Hozzátette, hogy a szállodaberuházás mellett további két nagy fejlesztés kapcsolódik a körzethez: a Koronás Park megépítése és a Bregyó felújítása, ahol nemcsak modern atlétikai centrum épül, hanem a szabadidő eltöltésére alkalmas pályákat is kialakítanak. Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy 2014-2020-as időszakban átalakul az uniós pályázati rendszer, egyszerűbb lesz olyan fejlesztéseket megvalósítani, amire a városnak a legnagyobb szüksége van.

Gyóni András önkormányzati képviselő a megvalósuló Koronás Park elemeiről beszélt, kiemelve, hogy régi adósság a Vidámpark területének rendezése. Elmondta, hogy a Koronás Park egy komplex játszótér lesz, amely a magyar nép történelmét, szokásait ismerteti meg a látogatókkal. A Koronás Parkban játszófalu, erdei ügyességi park és a középkori fűszerkert tematikájára épülő labirintus is lesz, a központi területen pedig a koronázó domb kap majd helyet. A turisztikai szolgáltatások, attrakciók sorát gazdagítja a történelmi túra interaktív játéksarokkal, az élő-képes krónika, a középkori kaszinó és a történelmi vacsora is. A hagyományőrző, identitást erősítő programok között népi játszóházak, néptánc műsorok, folk-estek, történelmi témájú színházi, bábszínházi előadások, régi zenei koncertek és táncbemutatók, valamint tudományos előadások szerepelnek.

Nagy Zsolt közelekedési irodavezető több, a körzet közlekedését érintő, tervezett beruházásról is beszámolt a fórumon. Átalakítják a Palotai út-Mészöly Géza utca kereszteződésében lévő jelzőlámpás csomópontot, és a gyalogos biztonsági program keretében több gyalogos-átkelőhely létesítését tervezik a Mészöly Géza utcában. Szó volt a Ligetsor felújításáról is, a tervek szerint az útburkolat cseréjére 2015-ben kerülhet sor, a nagyberuházások elkészülte után.
 

KÉPGALÉRIA a lakossági fórumról
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Gyóni András