2-es választókörzet - Koronás Park, intézményfelújítások és gyalogos átkelők

Az eddigi legjobb, a város számára ígéretes költségvetésnek nevezte a 2014-es büdzsét Gyóni András, a 2-es számú választókörzet önkormányzati képviselője. A közbiztonsági tanácsnok sajtótájékoztatón számolt be a körzetet érintő idei fejlesztésekről, melyek közül a legfontosabb a Koronás Park megvalósítása. Ezen kívül jut forrás intézményi fejlesztésekre és új gyalogátkelők építésére is.

 
 

„A mostani a negyedik választási ciklus, melynek során igyekszem a város javát szolgálni. Az eltelt időszakban a harmadik ciklus óta vagyok egyéni képviselő” – hangsúlyozta Gyóni András, aki az eddigi legjobb, a város számára ígéretes költségvetésnek nevezte a 2014-es büdzsét. Mint mondta: a városvezetés évek óta igyekezett optimális működést kialakítani, és a teljesíthetetlen helyett fenntartható fejlesztéseket vállalni. Hitelfelvétel helyett a saját bevételek növelésére törekedtek a képviselők, és örömmel fogadták a tavalyi kormányzati támogatásokat, valamint az adósságkonszolidációt. „A hosszú távú, stabil gazdálkodás fenntartása a fő célunk. 2010 óta a legfontosabb tervezési alapelvünk, hogy a működési költségek fedezzék a működési kiadásokat, a fejlesztések, felújítások pedig saját forrásból és jól irányzott pályázatokból valósuljanak meg, hitel felvétele nélkül. Fontos továbbá, hogy racionálisan kezeljük a képződött tartalékot.” – emelte ki a politikus.

Gyóni András örvendetesnek nevezte, hogy a 2014-es büdzsé keretében, összesen 80-90 millió forintos költséggel új közbiztonsági program indul. Ennek keretében térfigyelő kamerarendszerre és informatikai fejlesztésekre 25,5 millió forintot, a közterület-felügyelet létszámának növelésére 23,7 millió forintot, a közterület-felügyeleti iroda és a térfigyelő központ kialakítására pedig majd 30 millió forintot költ az önkormányzat.
A kettes körzetben megvalósuló idei fejlesztések közül kiemelte a Koronás Park építését, mely 388 millió forintba kerül. A II. Rákóczi Ferenc Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a pince acélszerkezetének megerősítése 4 millió forint az udvari szennyvízvezeték cseréje pedig 12 millió forint lesz. A Ligetsori Óvodában pedig a lapos tető szigetelése és teljes javítása kerül mintegy 25 millió forintba. Folytatódik a közlekedésbiztonsági program gyalogátkelőhelyek létesítésével a Mészöly Géza út - Ligetsor találkozásánál és a Mészöly Géza úti orvosi rendelőnél. Szintén lesz gyalogátkelőhely a Zichy liget és a Városi Levéltár épülete között, illetve a Dózsa György úton, a Zichy ligettől a Városi Rendőrkapitányság irányába.

Az épülő Koronás Parkban visszarepítik a látogatókat a középkori Magyarország királyi központjába, Fehérvárra. Az egykori koronázóváros múltjával játszva ismerkedhetnek kicsik és nagyok, illetve a hagyományos gyerekjátékok mellett a legmodernebb informatikai fejlesztések segítségével. A még épülő és a középkori települést leképező játszóparkban interaktív feladatok sora vezet majd végig, a központi épületben választható programok között pedig kinectes játéksarok, középkort idéző programok, rendelhető színházi produkciók, jelmezes bemutatók kínálnak majd számtalan élményt.
 

Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Gyóni András