Erdei futópálya lesz a Béke téren - képviselői tájékoztató a 4-es körzet idei fejlesztéseiről

A Németh László Általános Iskola előtti focipálya mellett tartott sajtótájékoztatót Kovács Zsolt a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője az idei évre tervezett munkálatokról, melyek között ennek a bekerített pályának a felújítása is szerepel. Az önkormányzati képviselője ezen kívül is számos karbantartási munkálatot és beruházást tervez 2014-ben, amelyek összértéke meghaladja a 100 millió forintot. A feladatlista a lakossági igények figyelembevételével alakult ki, így az út- és járdafelújítások mellett a körzetben közel száz új parkolóhely létesül, valamint a közösségi élet színterei is tovább fejlődnek.

Megújul a Németh László Általános Iskola előtti focipálya is, amely mindenki előtt nyitott. Ez utóbbi felújítás várhatóan 3,6 millió forintba kerül majd. A 4-es számú választókerületben nagyon fontosak a sportos fejlesztések: tavaly tavasszal az Erzsébet utcában készült el a város első fitness-játszótere. A felújítás alatt álló, hamarosan elkészülő Halesz ligetben is lesznek hasonló, felnőttek által használható "játékok".
A székesfehérvári 4. számú választókörzetben 2014-re tervezett beruházási, karbantartási, felújítási munkák a lakossági igények és a szakmai észrevételek együttes figyelembe vételével kerültek meghatározásra – emelte ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovács Zsolt. Az önkormányzati képviselő nagy hangsúlyt helyez arra, hogy nőjön a parkolóhelyek száma, ezt többségében murvás beállók, valamint parkolósávok kialakításával érik el.

Út -, járda- és parkfelújítások

     Deák Ferenc utca 39. és 43. szám előtti járdaszakaszok felújításra kerülnek a vízelvezetési problémák megoldásával párhuzamosan.
     Deák Ferenc utca 31. szám előtti vízmegállás megszüntetését célzó munkák kerülnek elvégzésre.
     Lövölde úti járda McDonald’s-tól kezdődően szakaszosan felújításra kerül a kanyarig. Ennek elvégzése ütemezetten történik.
     A Németh László Általános Iskola és a Napsugár óvoda melletti járda felújításra kerül az évtizedek óta tapasztalt vízelvezetési gond megoldásával együtt.
     A József Attila utca 2. és Németh László Általános Iskola közötti terület a Széphő segítségével rendbe tételre kerül.
     Az Árpád utcából nyíló, Deák Ferenc utca 50-54. szám mögötti útszakasz teljesen új aszfaltburkolatot kap, aminek elvégzésével egy időben megvizsgáljuk az Árpád utca egyirányúsítását, ami újabb parkolóhelyek kialakítását tenné lehetővé.
     A Lövölde úton egészen a Deák Ferenc utcai csomópontig a teljes kopóréteg cseréje meg fog történni.
     A Horvát István út-Deák Ferenc utca csomópontjának körforgalommá alakítása megtörténik, melynek kivitelezése a nyár végén, ősz elején várható, a Mártírok útjával való összehangolás miatt. A körforgalom kialakításával további parkolási lehetőségeket szeretnék kialakítani a csomópontba csatlakozó útfelületeken, parkolási sáv kialakításával.

Játszótér korszerűsítés, sport fejlesztések

    A Lövölde út 25-27. számnál található játszótér korszerűsítésére és a házak között parkoló, valamint járda kialakítására kerül sor.
    Kutyafuttatót alakítottunk ki az Interspar mögött.
    A Németh László Általános Iskola tornatermének padlófelújítása megtörténik.
    Teljesen felújításra kerül a Németh László Általános Iskola előtti, bekerített focipálya.
    Kialakításra kerül a Béke téren egy „erdei” futópálya, amelynek végig világítása lesz, így este is lehet használni, és ezzel együtt a Béke téren az összes lámpatest cseréje megtörténik korszerűbbre.

Parkolási lehetőségek kialakítása (térkő nélkül, a lehetőség biztosítása volt a prioritás)

    Lövölde út és Deák Ferenc utca közötti parkolók - 5+11 db kerül kialakításra, térkő nélkül
    Gáz utca 3-7. szám és a sportpálya közötti területen parkoló kialakítását tervezzük burkolat és szegély nélkül. Ennek megvalósulását megelőzően lakossági fórumon szeretnénk kikérni az érintett lakók véleményét!
    Vodafone Sportcentrum mögötti parkoló, murvás burkolattal
    Deák Ferenc utca 23-27. mögötti parkoló lehetőségének kialakítása

Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Kovács Zsolt