Elkészült az új futópálya és közvilágítás a Béke téren

Átadták a Béke téri „erdei” futópályát, ami az egyik legfontosabb beruházás volt idén a 4-es számú választókörzetben. Egy 400 méter hosszú, murvás futópálya, valamint új közvilágítás szolgálja a sportolók és a környéken lakók kényelmét, biztonságát.

 
 

 

Az új közvilágítás és a futópálya kialakítása 6,8 millió forint volt, melynek költségét önkormányzati forrásból finanszírozták, a kivitelező pedig Székesfehérvár Városgondnoksága volt. A Béke téri játszótér körüli területet a lakók, illetve a közelben lévő iskolák - a Vasvári Pál Gimnázium és a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI - diákjai már régóta igénybe vették sportolás céljából, valamint a mindennapos testnevelés órákon. A sétány és a korszerű világítás kiépítésével mostantól méltó, biztonságos környezet szolgálja a mozogni vágyók igényeit. - hangzott el az átadáson.
„A futópálya kialakítása beleillik abban a koncepcióba és programba, melynek során minden városrészben szeretnénk átadni egy szabadidőparkot, vagy sportpályát, amelyet az ott élők és tanulók használhatnak. Ezt szolgálja a Széna tér, a Halesz liget és a Bregyó Sportcentrum felújítása, valamint a Béke téri futópálya kialakítása. Hasonló beruházást tervezünk az Aszalvölgyi árokban és a Palotavárosi tavaknál is. A zöldterületeken elhelyezkedő sportpályák, szabadidőparkok a későbbiekben még tovább fejleszthetőek.” – hangsúlyozta az átadáson dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Mindig öröm egy olyan eseményen részt venni, amikor egy ötlet megvalósulásáról számolhatunk be. A nagy zöldfelülettel rendelkező Béke tér megfelelő adottságokkal rendelkezik a futópálya létrehozásához, amely a lakosság igényeit is nagyban szolgálja. A munkálatok előtt felmerült, hogy egyetlen fejlesztés keretében több, a Béke téren élők mindennapjait érintő problémát is megoldjunk. Így került sor a közvilágítás korszerűsítésére, az összes lámpatest cseréjére és újak kihelyezésére. Ennek köszönhetően akár éjszaka is lehet majd használni a futópályát.” – emelte ki dr. Kovács Zsolt képviselő. Hozzátette: kizárólag önkormányzati forrásból - saját képviselői keretéből és polgármesteri keretből - finanszírozták a beruházást.

A munkálatokat a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végezte. Bozai István városgondnok elmondta, hogy 405 méter hosszan alakítottak ki mintegy kettő méter szélességű murvás sétányt 1 millió 750 ezer forintból. A futópálya körül korszerű világítást építettek ki, melynek költsége 5 millió forint. Nyolc új lámpaoszlopot állítottak fel, és tizenkilenc nagy teljesítményű, ám kifejezetten energiatakarékos, ledes lámpatestet szereltek fel a szükséges kábelrendszerrel együtt. Két, fából készült, faragott információs tábla ugyancsak a lakosság igényeit, kényelmét szolgálja.
 

KÉPGALÉRIA az új futópálya átadásáról
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

 

Kovács Zsolt