Székesfehérvár országgyűlési képviselője is csatlakozott a Hozz egy plédet akcióhoz

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is csatlakozott kedden a SZETA Hozz egy plédet! akciójához. A Szegényeket Támogató alapítvány a hidegre való tekintettel hirdette meg a takarógyűjtő akciót, arra kérve mindenkit, hogy akinek van otthon feleslegessé vált plédje, juttassa el az alapítványhoz a Fehérvári Civil Központba. A SZETA ismertségét és elismertségét mutatja, hogy a fehérvári lakosok 77 százaléka hallott már az alapítványról.


Néhány hete a Szegényeket Támogató Alapítvány is csatlakozott az országos kabátgyűjtő akcióhoz. A Fehérvári Civil Központnál elhelyezett fogason folyamatosan lógnak a kabátok, így segítve a fagyoskodó rászorulókat. Az akció sikerét mutatja, hogy már nemcsak kabátokat, hanem cipőket, takarókat, nadrágokat és pulóvereket is felajánlottak a lakosok. A hidegre való tekintettel takarógyűjtő akciót is hirdetett a SZETA. Arra kértek mindenkit, akinek van otthon feleslegessé vált plédje, juttassa el az Alapítványhoz a Fehérvári Civil Központba. Kérik, a takarókat ne a fogas mellett helyezzék el, hanem hozzák be az épületbe, ahol a munkatársak átveszik.
A programhoz Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Vargha Tamás is csatlakozott plédek, takarók felajánlásával. „Ebben a hidegben egy takaró is lehet segítség, életet menthet, azért arra kérem a fehérváriakat, hogy csatlakozzanak a SZETA akciójához. Segítsük rászoruló embertársainkat, hiszen mindannyiunk erőfeszítésére szükség van.”- mondta Vargha Tamás, aki évek óta segíti a Szegényeket Támogató Alapítvány munkáját. Az ő kezdeményezésére összegyűlt támogatásból sikerült megvásárolni a SZETA kisteherautóját a 25. születésnapon, mely az élelmiszer-, ruha-, és bútoradományok célba juttatását segíti azóta is. Vargha Tamás köszönetet mondott a SZETA-ban dolgozók munkájáért, akik a legnagyobb hidegben is tették amit kell és segítették a rászorulókat.
 
Zugor Zsuzsanna, a SZETA kurátora elmondta, hogy a Magyar Városkutató Intézet tavaly év végén készült felmérésben a Szegényeket Támogató Alapítványra vonatkozóan is feltettek kérdéseket a kutatók, amelyből megállapítható, hogy széles körben ismerik a városban az alapítványt. Székesfehérváron 1991 óta működik a Szegényeket Támogató Alapítvány, 2016-ban ünnepelte alapításának 25. évfordulóját. A fehérvári lakosok 77 százaléka hallott már az alapítványról, főként újságból, tv-ből, ismerősöktől, a rádióból és az internetről. A válaszadók 16 százaléka valamilyen módon kapcsolatban is áll az alapítvánnyal, akár egyesületeken, akár ismerősökön keresztül. „Ez egy szakmai szempontból is fontos adat: ahhoz, hogy tovább fejlődjünk, ahhoz, hogy a rászorulók minél szélesebb köréhez eljussunk szolgáltatásainkkal, elengedhetetlen, hogy minél többen tudjanak rólunk, ismerjenek minket.”- mondta Zugor Zsuzsanna.
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

vargha_tamas_2

 

Vargha Tamás

honvédelmi államtitkár,
Székesfehérvár országgyűlési képviselője