A külügyminiszter volt a közéleti beszélgetés-sorozat vendége

Folytatódott a közéleti beszélgetés sorozat a Városházán, melyen az érdeklődők Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előadását hallgathatták meg. A Városházán tartott tanácskozáson kitért arra, hogy a magyar külpolitikát sok támadás érte, ennek ellenére olyan külpolitikát valósítottak meg, amely a hazai érdekeket szolgálja.

A miniszter Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője meghívására érkezett a városba.
Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy a minisztérium helyes döntést hozott, amikor világossá tette, hogy a külpolitikát Magyarországról irányítják.

„Az elmúlt négy-öt év alapján mostanra sikerült elérnünk azt, hogy a világ minden olyan jelentős hatalmi centruma, amely Magyarországra hatással van, mára Magyarország sikerében is érdekelt. Az Amerikai Egyesült Államok a gazdasági kapcsolatok, Németország a gazdasági kapcsolatok és Európa jövőjére vallott nézetek miatt, Oroszország a pragmatikus viszony, Kína a befektetési és kereskedelmi kapcsolatok, Törökország pedig a stratégiai viszony miatt. Mind az öt hatalmi centrum, amely Magyarországra, Közép-Európára jelentős hatással van ma, Magyarország sikerében is érdekelt.”
 
Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

       

vargha_tamas_2

 

Vargha Tamás

honvédelmi államtitkár,
Székesfehérvár országgyűlési képviselője