Teltházas nőnapi meglepetés - ismét felcsendült a Szimfonik Táncdalfesztivál

A fehérváriak körében nagyon jó visszhangja volt annak a Szimfonik Táncdalfesztiválnak, melyet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vitt színpadra tavaly. A teltházas Városi Nyugdíjas Karácsonyon Székesfehérvár polgármestere ígéretet tett rá: az előadást megismétlik, mégpedig nőnapi köntösben. Kedden zsúfolásig megtelt az Alba Regia Sportcsarnok, hogy a résztvevők újra hallhassák fiatalságuk dallamait szimfonikus kísérettel.

 
 

Az ötven éves jubileum kapcsán tűzte tavaly műsorára az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Szimfonik Táncdalfesztivált, hiszen a Magyar Televízió 1966-ban rendezte meg első alkalommal a Táncdalfesztivál nevet viselő zenei tehetségkutató műsort. A nagy sikerre való tekintettel nőnap alkalmából ismét hallhattuk a könnyűzenei dalokból összeállított csokrot megújítva és áthangszerelve.

A Szimfonik Táncdalfesztivál koncertje előtt Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszöntötte a résztvevőket. "Amikor legutóbb találkoztunk, decemberben, polgármester úrral együtt megállapítottuk, hogy kicsi lesz a csarnok és amíg meg nem épül az új, addig az a megoldás, hogy a koncertet meg kell ismételni a nagy sikerre való tekintettel. Erre nem találhattunk volna jobb alkalmat, mint a mai nap, hiszen a hölgyek ünnepének előestéjén vagyunk." - mondta köszöntőjében Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. "A koncert visszarepít minket fiatalságunk éveibe, amikor az emberek még azt kérdezték egymástól, hogy láttad-e a tv-ben és meg sem kellett kérdezni, hogy mit, mert csak egy csatorna volt. Ennek az időszaknak volt kedvenc műsora a táncdalfesztivál, amelynek világába a dalokon keresztül visszarepülhetünk néhány évtizedet." - tette hozzá Vargha Tamás.

A Szimfonik Táncdalfesztivál koncerten a zenészek mellett neves énekesek is felléptek, a fehérváriak így Szulák Andrea, Malek Andrea, Gájer Bálint és Farkas Gábriel előadásában hallhatták a jól ismert dallamokat. A karmester ezúttal is Kökényessy Zoltán volt.
 
KÉPGALÉRIA a nőnapi Szimfonik Táncdalfesztiválról
Forrás: www.szeklesfehervar.hu

 

       

vargha_tamas_2

 

Vargha Tamás

honvédelmi államtitkár,
Székesfehérvár országgyűlési képviselője